Wpis z mikrobloga

#legodamwa <--pod tym tagiem umieszczam wszystkie moje zestawy: https://brickset.com/sets/ownedby-ziomal

Mało czasu ostatnio miałem i dużych postępów nie ma przy budowaniu makiety.
Jedyne co mi się udało, to dostawić 2.5 baseplate'a skał (strasznie nudne to jest, więc się zmuszam by to skończyć).
Powstanie jeszcze 1 baseplate ze skałami (na podłodze widać światło aktywujące tego questa), oraz dokończyć muszę ten rozgrzebany (pierwszy z lewej strony).

#lego #diy
źródło: comment_1653558811yAtfJX4qKrkAo9ae67zUfV.jpg
  • 14
ile zużyłeś klocków na te skały?

@kon_rafal: nie liczyłem, więc dokładnej ilości Ci nie podam niestety. Szacunkowo 15-20k elementów

puste w środku, czy wypełnione?

rusztowanie jest z innych klocków (duże i długie bricki, duże plate itd). Nie jest szczelnie wypełnione (więc powietrza jest trochę w środku), ale na tyle stabilne, że bez problemu można to przenosić i odwracać do góry nogami.
@damw: Fajne skały i układ, ale nie pasują... nie wiem... albo dodaj na górę jakąś warstwę gleby czy coś... bo te skały świeże jakby w ogóle na pustyni nie było wiatru czy deszczu... Kolor też taki nie za bardzo westernowy... Sorry, ale piszę z serca.

Jak chcesz zostawić ten szary kolor, to bardziej musisz za zielenić tereny wkoło. Wszystko wygląda jakby było w okolicach Rio Grande, a te skały jakby ze
źródło: comment_1653564417YfW5p86EDYKOwx8Nzqz4hw.jpg
Fajne skały i układ, ale nie pasują... nie wiem... albo dodaj na górę jakąś warstwę gleby czy coś... bo te skały świeże jakby w ogóle na pustyni nie było wiatru czy deszczu

@Wolvi666: problem jest taki, że lego nie ma koloru odpowiedniego do tego :/
Tan za jasny i by się z podłogą zlał, Dark Tan to zmokły piasek. LBG i DBG użyłem tutaj i jak widać, nie do końca to