Aktywne Wpisy
maciek92ns +98
Nikt mi nie pogratuluje kolekcji, bo jestem ze wsi ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Zapraszam do chwalenia się swoimi (ʘ‿ʘ)
#perfumy
Zapraszam do chwalenia się swoimi (ʘ‿ʘ)
#perfumy
walokid +4
Robiłem koledze #elektryka w domu, a nie jestem elektrykiem. Łączyłem kable na kostki wago bo najłatwiej się spina i rozpina, ale kiedyś mi jeden spec mówił że to fuszerka jest i lepiej zaciskać przewody albo łączyć na kostki skręcane. Jakie macie zdanie na ten temat?
#majsterkowanie #walokidmajstruje
#majsterkowanie #walokidmajstruje
Pionowe donice na ścianie trzymają się drewnianej ścianki dziecięcego łóżeczka, które znalazłam na osiedlowym śmietniku. Bardzo dobrze to działa i wygląda, mam tam zioła: mięta, melisa, kolendra, oregano.
Na dole warzywniak czyli drewniane dziecięce łóżeczko w całości (też znalezione na śmieciach), wyłożone folią i wysypane ziemią (ziemia też była "domowej roboty" z odpadków, kompostu, starej ziemi i nawozu bydlęcego. Jest w niej sałata, marchewa i koperek. A te kijki wbite w ziemię to zasieki przeciw gołębiom xD
Niestety mimo tego, że projektuję ogrody nie posiadam własnego kawałka ziemi ani nawet własnego mieszkania. Jako że swoje mieszkanko wynajmuję, to nie mogę wprowadzać zbyt dużych zmian na balkonie, stąd te śmieciowe rozwiązania. Ale myślę że fajnie to wyszło i przede wszystkim pieniędzy nie będzie szkoda gdy trzeba będzie się wyprowadzić (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
PS a w donicach na balustradzie mam łąkę kwietną!
#ogrodnictwo #balkon #remontujzwykopem #urzadzajzwykopem #rosliny #chwalese
@kjut_dziewczynka: Szczypiorek to moje „marzenie”. Póki co kupuje takie cebule które już jako tako coś puszczają i w ziemie.
Teraz posiałem jeszcze kolendrę. I sałatę rzymska.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@kjut_dziewczynka: Widzę tylko poziome donice. Gdzie widzisz pionowe?