Wpis z mikrobloga

skoro zła nawierzchnia ścieżki jest według ciebie wystarczającym powodem do jeżdżenia po ulicy to rozumiem jak na drodze będą dziury to mogę pojechać chodnikiem?

@LuxEtClamabunt: Różnica jest taka, że jadąc samochodem chodnikiem możesz kogoś zabić, a jak rowerzysta jedzie ulicą to ryzykuje swoje zdrowie. W ostatnich kilku latach z winy rowerzystów zginęły dwie osoby, obie na pasach. Jak widać, jeżdżenie rowerem wśród pieszych też nie jest dla nich bezpieczne.

Poza
  • Odpowiedz
@TakiGupiZeSzok tak porównaj rower z szosa co ma cienkie opony i jazda po takiej ścieżce rowerowej psuje dętkę i koło

@umtali: Ufff czyli mogę autem po chodniku ale tylko jak są dziury albo mam obniżone zawieszenie xD

@TakiGupiZeSzok: Patrz ilu znawców przepisów. Święty kodeks drogowy.
A wyprzedź takiego rowerzystę zgodnie z prawem i zgodnie z prawem jedz przy prawej krawędzi to zobaczysz jak jakie poszanowanie dla prawa
  • Odpowiedz
@msichal to jak zobaczę znak z kilometra, że kończy się zabudowany to mogę już cisnąć? XD

Co to za porównanie w ogóle? :D jak DDR nie prowadzi ram gdzie się jedzie to nie ma obowiązku jechania nią i tyle, a ograniczenie prędkości obowiązuje do znaku z niego zwalniającego :)

Bardzo ładnie przeprowadzona gownoburza, winszuję ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@i-marszi:

Tylko i wyłącznie znak C-13 mówi że jest DDR! Kolor czy malunki na drodze nic nie znaczą!

Wiec jeśli jest znak C-13 ale DDR przypomina kartoflisko, a szpary między kostkami brukbet maja kilka cm. to każdy zawodnik za swojej karbonowej szosie z oponami 8bar ma tamtędy jechać.
  • Odpowiedz