Wpis z mikrobloga

Udka kurze bez kości natarte z dwóch stron shoarmą, zawinięte ze świeżym rozmarynem, makaron w sosie tikka masala, sałatka z sałaty i pomidora z domowym sosem czosnkowym ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Odkryłam najlepszy sposób na pieczenie udek. Pierw są grillowane na górnej półce do mocnego zarumienienia następnie przykryte i pieczone na zwykłym trybie 30 minut w 180 topniach i znów grillowane (max. 2 minuty na pełną moc) na sam koniec. Bardzo soczyste i mega smaczne.
- Zapraszam na swój tag: #arinkaofood

#gotujzwykopem #jedzenie #foodporn
Pobierz arinkao - Udka kurze bez kości natarte z dwóch stron shoarmą, zawinięte ze świeżym ro...
źródło: comment_1653479494T10fLJ09wehTL8yK4M8J9j.jpg
  • 13
@arinkao "chyba ty nie wiesz że mówię o przyprawie"

technicznie @souvlaki ma rację bo nie ma przyprawy shoarma/shawarma. Jest takie danie jak shoarma do którego się używa konkretnej mieszanki przypraw.
Bo tak jak by przenieść to na nasz rynek to można kupić "przyprawę do bigosu" ale nikt nie powie że posypał/natarł coś bigosem. Myślę że o to mu chodziło. No ale wiadomo o co Tobie też chodziło, detal.

"Odkryłam najlepszy sposób na
Pobierz emesc - @arinkao "chyba ty nie wiesz że mówię o przyprawie"

technicznie @souvlaki ma...
źródło: comment_1653503308YLfj5PVZuJzjLWKwl4s3f4.jpg
@emesc: Jakby to przenieść na cały świat to ludzie używają w kuchni mieszanki przypraw którą nazywają shoarma, jest naprawdę świetna do mięs.
No nie zrobiłam szaszłyków, przyjdzie na to czas, dużo udek było ostatnio ;)