Wpis z mikrobloga

@pszemek55: tu niema mowy o zobowiązaniach i sojuszu bo nie było żadnych zobowiązań po stronie wymienionych przeze mnie krajów czy instytucji, tylko o braku działań naszego rządu. Moim zdaniem od pierwszego dnia nasz rząd powinien zabiegać o pomoc finansową ze wszystkich możliwych źródeł, lecz tego nie zrobił.
  • Odpowiedz
@M4rcinS: no dobrze, ale tutaj akurat się nie zgarzam. Nie trzeba przepracować, ani jednego dnia żeby mieć status osoby bezrobotnej.
Nie ma to jak komuś zapewniać lepszy start niż swoim własnym obywatelom, zdecydowanie przemyślane xd
  • Odpowiedz
@pszemek55: A tym myślisz, że służby są w stanie teraz pilnować każdego jednego dziecka by nie było gdzieś uprowadzone i sprzedane? Od początku kryzysu migracyjnego służby działają bardzo intensywnie na granicy, również zagraniczne fundacje.
Jakby kobiety nie mogły siebie utrzymać i dzieci z programów socjalnych czy pracy to jak myślisz co by robiły? Facet by kradł a kobieta?
  • Odpowiedz
Nie ma to jak komuś zapewniać lepszy start niż swoim własnym obywatelom

@pszemek55: Nie widzę lepszego startu niż miałem ja, czy ktokolwiek z moich znajomych. Lepszym startem nie można uznać znalezienia się w obcym państwie jako uchodźca wojenny, a tym bardziej jakiejś drobnej kwoty, któą chyba przez dwa miesiące otrzymują.
  • Odpowiedz
@Krzysztof_Listonosz: to co wrzucasz to czysta manipulacja. 300pln było jednorazowo. Te 1200 to chyba chodzi o zwrot kosztów gospodarzom za udzielenie schronienia a nie są to pieniądze dla Ukraińców. Co to za zasiłek 1000pln dla Ukraińców, nie kojarzę takiego?
  • Odpowiedz
@M4rcinS: wyobraź sobie, że to co dostają to jest większa niż dniówka na Ukrainie za robienie nic. XD
Tak, lepszy start, wybacz, ale nie każdy ma rodziców, którzy mu za wszystko płacą
  • Odpowiedz
@pszemek55: OK, podałem ci argumenty, zarówno prawne, wynikające ze zobowiązań międzynarodowych Polski, jak i te praktyczne, co z tym zrobisz to twoja sprawa. Zwracam uwagę, że proponowane przez ciebie rozwiązania (a właściwie ich) by były niebezpieczne, co potwierdza np.: sytuacja we Francji z nielegalnymi obozami.

Co ty z tym zrobisz - twoja sprawa.
  • Odpowiedz
@joginzbazin: gdzie propaguje nienawiść? Poprosiłem ci żebyś mi wytłumaczył- nie zgodziłem się z tobą to od razu dopowiadasz sobie resztę. Rozumiem, że jak rząd coś mówi, że tak jest to też posłusznie tego słuchasz? Ile ci płacą za takie wpisy?
  • Odpowiedz
Dzięki temu mogliśmy pozyskać ogromne fundusze z Unii ze Stanów Zjednoczonych czy ONZ na utrzymanie uchodźców. Czemu nie zabiegaliśmy o to jak np. Turcja podczas kryzysu migracyjnego spytaj Jarka

@joginzbazin: Nóż sie w kieszeni otwiera, najgorszy rząd od czasów drugiej wojny światowej. Im sie nie udało dosłownie nic, potrafią tylko wydawać dekrety o rozdawnictwu
W cieniu tej całej wojny przeszedł niezauważony temat, że unia znów nam nową kare p--------a za
  • Odpowiedz
[wsparcie Turcji przez UE] https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/en/ip_21_6931
Tu masz przykład jak zrobiła to Turcja ale Turcja umie w wielką politykę.
Myśmy mogli dostać jeszcze więcej bo chętnych do dawania było więcej. Kojarzę jedynie działania samorządów z prośbą o wsparcie finansowe[obciążenie samorządów]https://biznes.interia.pl/gospodarka/news-trzaskowski-wiecej-obowiazkow-samorzadow-grozi-nam-finansowa,nId,5955524, a realnych działań MSZ i wyników niema, albo przynajmniej nie znam.
  • Odpowiedz