Wpis z mikrobloga

#anonimowemirkowyznania
Mirki, mam taki dość bezsensowny problem. Mój #rozowypasek jest wege i nie je mięsa, stara się nie robić problemu ani sensacji, a mi to też nie sprawia kłopotu. Natomiast moim rodzicom tak, w zasadzie za każdym razem jak ich odwiedzamy to są jakieś docinki w tym temacie, mimo że w ogóle nie zaczynamy tematu ani nie każemy gotować dla siebie. Dorośli ludzie, wykształceni, a zachowują się jak janusze - oczywiście pytani, czy mają jakiś problem udają, że nie i że to przecież wszystko żarty. Ciągle pytają, czy nie ma niedoborów (mimo że mówiliśmy, że nie) czy na pewno nie zje ryby (dobrze wiedzą, że nie). Generalnie takie drobne, ale uciążliwe złośliwości, których nie rozumiem. Oczywiście wprost problemu nie potrafią zakomunikować i nie wiem, czy mają jakieś żale do dziewczyny, czy o co chodzi. Czy da się to jakoś pokonać, skoro w ogóle nie umieją nawet rozmawiać na ten temat?

#rodzice #rozowepaski #wegetarianizm #wege #dieta #psychologia

Kliknij tutaj, aby odpowiedzieć w tym wątku anonimowo
Kliknij tutaj, aby wysłać OPowi anonimową wiadomość prywatną
ID: #628b3f66526306ee2fff01ea
Post dodany za pomocą skryptu AnonimoweMirkoWyznania ( https://mirkowyznania.eu ) Zaakceptował: karmelkowa
Wesprzyj projekt
  • 72
  • Odpowiedz
@octogen ale to rodzice stwarzają problem, a nie ona. To co napisałeś miałoby sens, gdyby to ona stwarzała te problemy, a oni i doszukiwała się dziury w całym i chciała żeby ograniczył kontakt z rodzicami, a ona regularnie znosi to dla niego, więc w tej sytuacji nie tyle odcinanie się, co danie do zrozumienia żeby ogarnęli dupy i zaczęli się zachowywać jak na przyzwoitych, cywilizowanych ludzi przystało.
  • Odpowiedz
Generalnie takie drobne, ale uciążliwe złośliwości, których nie rozumiem. Oczywiście wprost problemu nie potrafią zakomunikować i nie wiem, czy mają jakieś żale do dziewczyny, czy o co chodzi. Czy da się to jakoś pokonać, skoro w ogóle nie umieją nawet rozmawiać na ten temat?

@AnonimoweMirkoWyznania: wydaje mi się, że twoi rodzice nie akceptują twojej dziewczyny. Jeżeli szczera rozmowa nie przyniesie rezultatu, to będziesz musiał się odseparować od swoich rodziców jeśli bardzo
  • Odpowiedz
Nawet nie śmiej posłuchać się rad debili wyżej o przestanie odwiedzania rodziców xD za rok ta dziewczyna może już skakać na innym bolcu a ty zostaniesz bez rodziny xD

@Jamniki2: lepiej bez niż z #!$%@?.
  • Odpowiedz
No nie wiem, wykreślić rodziców bo przeginają z dogryzaniem o nie jedzenie mięsa? Serio xD

@Jamniki2: ze maja w dupie uwagi syna. Z starymi trzeba krótko.
  • Odpowiedz
Może warto porozmawiać bardziej stanowczo a nie przekreślać kontakt z rodzina dla dziewczyny która pewnie #!$%@? za pare lat xD

@Jamniki2: OP pisał, że rozmawiał.
  • Odpowiedz
@octogen: Tak, tak. Najlepiej wymienić kobietę, która się kocha, bo ma się pozbawionych kultury rodziców. I co, następna będzie mieć wykształcenie na przykład średnie, a nie wyższe i tez będą docinać, kolejna zły kolor włosów itp. No, ale rodziców ma się jednych i najlepiej wymieniać kobiety do oporu, z nadzieja, ze któraś podpasuje wielkim rodzicom, zamiast zwrócić uwagę na problem ich chamstwa, gdzie wegetarianizm dziewczyny nikogo nie krzywdzi.
  • Odpowiedz
@AnonimoweMirkoWyznania: 1. opcja kulturalna- stawiasz granicę i uprzejmie mówisz, że nie życzysz sobie takich docinek i kończymy temat
2. opcja chamska, jak rodzice mają problemy z ciśnieniem, sercem, nadwagą, to im #!$%@? w stylu jakie tam ciśnienie ostatnio mieli i czy nie za wysoko.
  • Odpowiedz