Wpis z mikrobloga

18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@devx97: Biala czekolada to czekolada xd. Duzo osob mowi ze to nie prawdziwa czekolada a to jest klamstwo.

Dark chocolate: sugar, cocoa butter, cocoa liquor, and (sometimes) vanilla

Milk chocolate: sugar, cocoa butter, cocoa liquor, milk or milk powder, and vanilla

White chocolate: sugar, cocoa butter, milk or milk powder, and vanilla
@IIIlIII: https://www.sfgate.com/shopping/article/Soylent-review-drink-for-3-years-14992445.php
Ten artykuł pisał twórca Soylentu, w sumie tę stronę, do której dałem link z przepisem też napisał on xD
Za jakieś 2 miesiące zrobię sobie badania, pójdę z tym do dietetyka, zrobię AMA i opiszę wszystko na wykopie O ILE DOŻYJĘ

btw krótki teścik
Czym różni się makaron pełnoziarsty od zwykłego makaronu? Podaj mi różnice w makro i w czym to jest zdrowsze xd
To samo pytanie dotyczące indyka
@Szalom nie do końca tak jest z tym przetworzeniem bo oprócz mielenia jeszcze się suszy, przesiewa itp, tak jak z maką gdzie ta najbardziej 'biała' jest najbardziej przetworzona i pozbawiona wielu składników odżywczych z zbóż. A pomijając że nie jem takich płatków to mi nie przeszkadza bo nie robię z nich głównego źródła witamin ( ͡º ͜ʖ͡º) liczę że dostarczę je z naturalnych źródeł i ew wspomogę
@IIIlIII: git xD
Poza tym makaron pełnoziarnisty ma niższy indeks glikemiczny więc cukier tak nie skacze

Hmm, jeszcze co do tego co napisałeś wyżej, wiesz jak jest oddzielane białko? To nie jest jakies hm niezdrowe
i patrz masz dużo badań na temat na przykład zagęszczaczy, gumy ksantanowej mozesz spozyc 900mg dziennie, w takim huelu jest tego sporo mniej, u mnie na 3300kcal jest 500mg (+ trochę w białku bo jest instantyzowane)
@depcioo po pierwsze trzeba być niezłym retarded żeby nie umieć sobie przygotować szybkiego i zdrowego posiłku, zwłaszcza kiedy mamy internet, więc argument o oszczędności czasu możecie sobie wsadzić w dupe. Bo serio oszczędzenie pół godziny dziennie nie jest warte tego żeby zamienić pyszny i zdrowy posiłek z warzywkami na jakąś papkę jak dla gęsi karmionej przez rurę.
Po drugie marketing huel to jest takie gówno że ja #!$%@?. Na początku jak zobaczyłem
@devx97: Ty tego huela jesz na co dzień ? Bo w sumie już kiedyś się zastanawiałem nad zakupem , bo często nie chce mi się się robić śniadania , a lubię takie koktajlowe rzeczy do jedzenia xD Tak samo czasem nie chce mi się robić obiadu , a huel jest zapewne zdrowszy niż tego gotowe posiłki np z biedry. Dobre to jest w smaku ? Widzę że też mają gotowe obiady