Aktywne Wpisy
mirko_anonim +20
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
Czy uważacie, że jeżeli narzeczestwo się rozstaje, to niedoszła panna młoda powinna oddać pierścionek?
Bo właśnie mnie coś takiego spotkało, że narzeczona powiedziała, "jednak nie pasujemy do siebie" i że pierścionek sobie zachowa i nie odda.
Tak więc dziś smutny dzień bo jestem biedniejszy o jedną Sylwię* i 50 Władysławów Jagiełło :(.
#slub #zwiazki #milosc
*) imię zmienione
───────────
jmuhha +4
Co byście tu zmienili
https://www.businessinsider.com/spacex-paid-250000-to-a-flight-attendant-who-accused-elon-musk-of-sexual-misconduct-2022-5
#elonmusk #tesla #spacex
@gnt_1: No tak to właśnie wygląda. Rzecz tym bardziej zabawna, że jak cały czas głosował na D (plus wsparcie A. Yanga gdy, wydaje mi się, jeszcze startował jako niezależny) i popierał wiele z ich głównych postulatów, to "lewe skrzydło" partii i tak go cały atakowało w najbardziej nawet idiotyczne sposoby. Żeby tak zrazić do siebie emigranta, ateistę, ogromnego pracodawcę
@gatineau: Oczywiście, tylko próbuję Ci wyżej unaocznić fakt, że tu jest zdecydowanie za mało danych do jakiekolwiek oceny moralnej tego zajścia. I to nawet przyjmując, że to nie jest zajście rzekome. Podkreślam, że tu nawet nie było żadnego procesu, tylko co najwyżej (znów zakładając wiarygodność źródła BI, a BI już pokazało wcześniej, że z tym mają problemy – opublikowali
Nadal w sumie uważam ze NDA w tych ugodach to rak ale powiedzmy ze faktycznie - w takim świecie żyjemy se osoba na eksponowanym stanowisku czasem musi grać wg tych gownianych reguł. Cieszy ze ponoć całe te ugody z NDA zostały w Kalifornii zdelegalizowane (przynajmniej wg BI)
@to_nie_tak_jak-myslisz: Na odwrót. Poproszony został o komentarz jeszcze przed swoimi twittami krytykującymi demokratów i zapewne był to z jego strony atak wyprzedzający. Elon jest bardzo dobry w PR i wiedział, że ludzie podchwycą narrację o tym, że to oskarżenie to zemsta establishmentu (jakby sam nim nie
@kknsgvnfbjndf: gorsi od obrońców są ludzie którzy bezpodstawnie kogoś hejtują.
Swoją drogą 250k.... XDDDD Rudy
@Adolf_HODLer: ale Elon to nie jest normalny facet tylko multi-miliarder, zapewne przyzwyczajony do dużej ilości władzy + sam twierdzi że ma aspergera. Nie będę więc oceniał jego zachowania przez pryzmat tego jak zachowuje się normalny facet.
@Adolf_HODLer: Znaki znakami (też zero mamy wiedzy na ten temat), ale sam motyw wyskakiwania z pindolem, jak to poetycko ująłeś, może być w 100% wyssany z palca przez anonimowe źródło BI (w ich przypadku to nie byłby pierwszy raz).