Aktywne Wpisy
kricalke +23
Dzisiaj moja PMka i tech lead wbili mi spotkanie na teamsach. Ja już lekko posrany, oznaczyli mnie jako required, więc powoli się zaczynałem zastanawiać co mogłem #!$%@?ć. Okazało się, że pochwalili mnie za to jak sobie dobrze radzę technicznie i komunikacyjnie, a mój feedback odnośnie projektu spowodował wprowadzenie kilku kluczowych ulepszeń. Zachęcają mnie abym zaczął starać się o awans (2 letni junior here) #czujedobrzeczlowiek. Po prostu chciałem się pochwalić komuś :)
Nie widać tam zaklinania, że ceny mieszkań będą tylko rosły i żeby wstrzymać popyt. Raczej odwrotnie większość akceptuje, że kolejne lata będą gorsze niż te z czasów darmowego pieniądza, które na razie minęły. I żeby robić swoje, budować dobrze i się nie przejmować bo ceny materiałów już spadają. Bardzo kulturalna i merytoryczna grupka. Prawie jak tutaj na tagu #nieruchomosci
( ͡° ͜ʖ ͡°)
#mieszkaniedeweloperskie #kredythipoteczny
W przypadku z tego wpisu i zakupu 5250zł/1t stali 300% narzutu da cenę sprzedaży 21000zł, a 30% marży 7500 zł sprzedaży/tonę. Nie wiem, jaki rzeczywisty narzut stosują dystrybutorzy/producenci stali, ale podstawiając 300% narzutu, to koszt produkcji jednej tony stali były na poziomie
Marża = (przychód - koszt)/przychód
Narzut = (przychód - koszt)/koszt
W PL większość nie wie jakie podatki płaci więc bardziej ekonomiczne definicje tym bardziej nie będą znane szaremu Polakowi.