Aktywne Wpisy

Czy kontynuowali byście Wasz związek jeśli wasza partnerka by was uderzyła z otwartej dłoni podczas kłótni? Moja partnerka mnie uderzyła dziś pierwszy raz, jesteśmy razem już prawie 2 lata i nie wiem co o tym myśleć #zwiazki #niebieskiepaski
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Lujdziarski +291
Na początku lat 80, urodziła się moja siostra, jako wcześniak. Zmarła po 3 dniach. Dzisiaj, albo nawet te 10 lat później by ją odratowali.
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze
Jak byłem dzieckiem, to wiedziałem że miałbym siostre, ale moja mama nigdy za specjalnie o tym nie lubiła mówić. Do dzisiaj widzę, że sprawia jej to ból jak czasami rozmawiamy o Marcie. Dzisiaj miałaby te 40 lat, pewnie dzieci a kurde nie miała na życie nawet szansy.
Zawsze

Jak mogę przekonwertować te dane na stringa żeby to g---o się nie zmieniało?
#excel #programowanie
Wtedy excel nie podmienia tego na datę, wyświetla bez '
Ale jak porównujesz string do stringa to już nie jest to samo, taka uwaga
@kaosha: co dokładnie masz na myśli?
źródło: comment_1652955077lUF8TMw2tEwsjJ3BvdezDU.jpg
PobierzJak znajdziesz jednak metodę to daj znać
https://stackoverflow.com/questions/16820553/excel-cell-value-as-string-wont-store-as-string
@brak_nicku: w samej tablicy nie ma sensu/potrzeby niczego konwertować na string, bo to już jest string, cała magia dzieje się w momencie zapisu tablicy do zakresu. Żeby podpowiedzieć najlepsze rozwiązanie, to potrzebne są jeszcze co najmniej 2 informacje:
- co prócz tych tekstów zawiera tablica? W szczególności, czy są tam formuły?
- w jaki sposób zapisujesz zawartość
Dim Dane1, Dane2Dane1 = arkusz.range("A1:C" & lastRow).Value
Dane2 =arkusz.range("F1:F" & lastRow).Value
Tablica zawiera liczby, trochę tekstów "słownych" typu "Kazimierz" i daty. Następnie z Następnie w pętli dodaję te elementy do arraya
For i = 1 toWB.sheets(1).range(A1).(blabla).FormulaLocal = Arr@brak_nicku
Ostatecznie zadziałało nadanie przed włożeniem danych formatu kolumny tj.
WB.sheets(1).columns("D").NumberFormat= "@"
WB.sheets(1).range(A1).(blabla).value