Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Virsky: backdoor flush draw, backdoor str8 draw, do tego grajac agro chroni sie przed blefami, wiec imo bardzo dobrze zagrane.
te piatki mozna slowplayowac, zwlaszcza vs agro wrog no ale
  • Odpowiedz
@Wojt_ASR_: No dobra ale i tak, jedyne na co mógł liczyć to że blefuję, a to raczej kiepski moment na sprawdzanie tego. Jeszcze jakby miał jakiś bezpośredni draw to może, ale tak to imo słabe zagranie. Chociaż oczywiście ja się dopiero uczę więc mogę się mylić. Gościu i tak wszystko potem przegrał w podobnej sytuacji, all-in z setem króli i przeciwnik dobrał kolor na riverze ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@Wojt_ASR_: Dopiero się uczę i często spotykam sytuacje w których okazuje się że coś ma sens mimo że brzmi mocno nieintuicyjnie tak że nie byłem pewien o co ci chodzi xD
  • Odpowiedz
@Virsky: dobrze zagrałeś, na tych stawkach fiszki tak graja - mówię o przeciwniku. Miał A i czuł moc. Nic więcej nie zrobisz, w długim okresie jesteś mega na plus w takich rozdaniach.

Jego zakres tam to flush draw i over pary po sqz preflop. Z trafionym setem tam zawsze stack i zawsze jesteś z przodu. 88 na tych stawkach to przeciwnik nie ma tam nigdy.
  • Odpowiedz
Typ squeezuje Cię pre i na takim suchym bordzie wali pot size beta, a Ty go raisujesz? Po co? Wywalasz z jego rangu wszystkie blefy. Piszesz że na flopie lezy FD ale jakie on moze miec ręce które się zahaczają o trn flop? AK-AQs w spejdach może. Moim zdaniem zagrane słabo, szczęściez że trafileś na takiego herbatnika.

Ja ten pot size z flopa spokojnie calluje i niech koleś sobie strzela.
  • Odpowiedz
@jarosuaf: Już nie do końca pamiętam kontekst, ale koleś był mocno loose, w jego range'u mogło tam być wszystko tak naprawdę. Po tym cbecie za pulę obstawiłem go właśnie na połblef z drawem, więc zagrałem za tyle żeby zabrać mu oddsy. Jakbym callnął i by wpadł pik to bym się zesrał xd. Przynajmniej taki był mój tok myślenia wtedy, z drugiej strony teraz jak tak orientacyjnie liczę to może masz
  • Odpowiedz
@Virsky: tam gdzie grywam (low zoomy, czyli podobne stawki) to reraise na flopie bez sensu, lepiej callnąć i wrzucić na turnie, mało co ci szkodzi, villiana po takiej wrzucie oznaczam na zielono. piszesz że był mocno loose, ile masz na niego h?
  • Odpowiedz
@konsonanspoznawczy:

callowanie reraisu do pot size betu z dwoma overami i BDFD BDSD nazywasz dobrym playem? Ani trochę nie jest to dobry play

Kolega już napisał potem że żartował ( ͡°
  • Odpowiedz
@Virsky: nie możesz myśleć w trn sposób, że typ tam zawsze będzie miał FD i kolejny pik zabije akcję. Masz tyle equity nawet na pikowym turnie, że to jest niezrzucalna łapa. Jak piszesz że to jakiś wariat z chorymi statami to dajesz mu n---------ć i tyle. SPR jest taki, że mimo że obaj gracie na deepach to nawet jak nie chcesz mu dać za dobrych oddsów, możesz kliknąć jakiś min
  • Odpowiedz