Eh nie wiem zupełnie jak zdobyć te social skille i poznać znajomych. Nic się nie sprawdza, wygląda, że nie ma szans. Ze studiów chyba też sobie mogę darować przez to.
@Whaadahell: Ja bym chciał w realu, bo w necie to nie to samo. Poza tym, piwnicznienie przed kompem godzinami byle mieć z kimkolwiek kontakt to też nienajlepszy pomysł.
@Kamilo67: ale chyba warto tego spróbować. no w realu jednak masz ten kontakt wzrokowy z rozmówcą, czujesz jego obecność a przez internet jest mniej stresu.
@Whaadahell: Tu nie chodzi o stres co po prostu nie wiem jak nawiązywać te znajomości. Zresztą, nie gram w żadne popularne gry multi, a jednak wolałbym poznać przez inne moje hobby, bo komp mnie męczy po wielu godzinach.
@Kamilo67: Nie ma czegoś takiego jak social skille. Poznawanie znajomych (nazywane w kręgach social circle maxxingiem) jest czymś tak nieefektywnym, że nie robią tego nawet normicy i kobiety.
@EastWestEast: Subiektywne, bo ludzie dookoła mieli zawsze znajomych, a ja od lat zero, nic, nie mam do kogo się odezwać, żadnych imprez, wspólnych chwil, wszystkie spędzone w domu przed kompem, ostatnia wiadomość na fb miesiące temu? Jak te "Techniki" polegają na tym, żebym stał się znieczulicą i zapomniał o problemie to już wolę sznur albo eutanazję.
#przegryw #samotnosc #znajomi #smutnazaba #fobiaspoleczna
Poznawanie znajomych (nazywane w kręgach social circle maxxingiem) jest czymś tak nieefektywnym, że nie robią tego nawet normicy i kobiety.