Wpis z mikrobloga

@SpiderFYM: ja pie*dole, co za amatorzy prowadzą ten klub, to jest jakiś koszmar. Od kilku miesięcy śmierdziało już spadkiem a oni w połowie maja mówią, że są w szoku i nie mają żadnego planu xD Oj pokiblujemy w tej 1 lidze
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@JadeCiWplusowac: nie no, zobowiązania ciągle spadają więc pewnie też na to. To jest jedyny pozytyw zarządzania nowej ekipy. Chociaż zaraz po przejęciu chyba Lesnodorski mówił że to że Wisła nie zarabiala było bardzo dziwne i że praktycznie taki klub, z taką liczbą kibiców nie może nie zarabiać
  • Odpowiedz
@SpiderFYM: Ale Błaźiński ma rację. Wielkość budżetu będzie zależeć od kibiców, czyli frekwencji na stadionie i sponsorów. To jest fakt. Nie widzę w tej wypowiedzi nic kontrowersyjnego.

A to jak drużyna będzie wyglądała zależy od zarządu, który będzie rozporządzał tym budżetem.
  • Odpowiedz
Wielkość budżetu będzie zależeć od kibiców, czyli frekwencji na stadionie i sponsorów. To jest fakt. Nie widzę w tej wypowiedzi nic kontrowersyjnego.

@l-RAD-l: Myślę że wielkość budżetu zależał też od tego w jakiej lidze gra zespół, a swoimi decyzjami doprowadzili do tego że klub jest/będzie w I lidze.
  • Odpowiedz
@l-RAD-l: Dokładnie. I trzeba sobie mocno uświadomić, że szczególnie teraz postawa kibiców będzie miała gigantyczne przełożenie na nasz skład w przyszłym sezonie.

Przepalali kasę na szrot? Przepalali. Ale czasu nie cofniemy. Trzeba wymagać teraz zmian w procesie podejmowania decyzji sportowych, ale i sami musimy się zmobilizować i wspomóc klub. W 1 lidze zarobki nie są specjalnie wysokie, więc dobra frekwencja to kasa na 2-3 piłkarskich czarodziejów.
  • Odpowiedz
@joolekk myślę, że na 1 lidze frekwencja mocno nie spadnie. Przede wszystkim potrzebny jest odpowiedni poziom sportowy drużyny, nie powiem nic odkrywczego stwierdzając, że zwycięstwa nakręcają kibicow. Dwa to prezes z prawdziwego zdarzenia, a nie gość z doświadczeniem "zawód brat". O takim Leśnym, czy Obidzinskim możemy pomarzyć, wiadomo że niestety tu zmiany nie będzie.
  • Odpowiedz
@l-RAD-l: jasne, to jest fakt, ale to źle brzmi w tym momencie.
Jeszcze dobrze kurz nie opadł, a oni znowu wyciągają rękę po kasę od kibiców, kibiców którzy jako jedyni nie zawiedli.
Kolejny raz nakładają presję na kibiców
  • Odpowiedz