Wpis z mikrobloga

@nierusz same here - tylko u mnie jest trochę inaczej, córka level 5 po glebie w zeszłym roku odstawiła rower na cały sezon. Dzisiaj wsadziłem ją na rower z kołami 20" i przerzutkami - potrzebowałem dużo cierpliwości i trochę się nabiegałem. Teraz lata już jak zla. Starsza siostra level 7 śmiga już na kołach 26" z nią to już robię wycieczki po 20km. Pozdro
whitef84 - @nierusz same here - tylko u mnie jest trochę inaczej, córka level 5 po gl...

źródło: comment_1652644531rINyLqMDYgAkL9iH7n4KmL.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@rydzo: u mnie podobnie, załapał po 20min prób. Grunt to żeby miał dobry balans po rowerze biegowym no i bez żadnych kółek i kijów bo to zamiast pomagać przeszkadza
  • Odpowiedz
@czarnapietruszka: @rydzo: u mnie podobnie. Pierwszy syn bez problemu w wieku 3 lat się nauczył w tydzień, jak miał lvl4 potrafil zrobić 30km na 14calach jednego dnia. Ale wczesniej sporo jeździł bez pedalow. Drugi syn ma już lvl4 i od ponad roku nie może się nauczyć, niechętny jest wiec go nie przymuszam narazie.
  • Odpowiedz
@kohegen: u mnie córka już dużo ćwiczyła sama balans. Z górki jazda z nogami na ramię itp. i ciągle pytania kiedy dostanie z pedałami. W sumie nie spodziewałem się, że tak szybko to pójdzie. No ale polecam lekki rower. U nas Woom 2. W decathlonie testowala jakiś tani z kółkami. To miała problem zakręcić pedałami. Więc waga jest istotna na pewno gdy dziecko dość wcześnie zaczyna.
  • Odpowiedz
@nierusz: Moja na razie na biegowym zasuwa. Ale wszędzie w koło się chwalę, że w foteliku rowerowym lubi jeździć. Podróżujemy sobie po placach zabaw i ogólnie wszędzie xD Odzyskuję wolność! XD
  • Odpowiedz
@nierusz: Ja właśnie uczę 4latkę :) jedzie sama jak złoto, skręca, zaraca ale mamy jeszcze problemy z ruszaniem i hamownaiem samodzielnym(chyba jest za mała na swój rower:/, albo ja nie wiem jak ja tego nauczyć dla mnie to też pierwszy raz :D ) ale powolutku pomalutku aż do skutku :)
  • Odpowiedz