Wpis z mikrobloga

#smarthome #inteligentnydom #gniazdko #tplink #tapo
TL;DR: polećcie smart gniazdko w którym działa harmonogram nawet gdy nie ma internetu/zasięgu wi-fi.

Hej, potrzebuję smart gniazdka do bojlera dla starszego ojca, więc musi działać i być proste
Niestety to które prawie zamówiłem, TP-LINK Tapo P100 ma w recenzjach nieakceptowalną rzecz:
gdy nie ma internetu nie działa harmonogram, a nawet po powrocie internetu pozostaje wyłączone, trzeba włączyć ręcznie, niestety niektórzy piszą nawet że trzeba robić setup od nowa, "masarka", ten sam problem od 2 lat na forum TP- linka i nie ma rozwiązania.
Próbowałem szukać info o innych gniazdkach, ale tyle tego jest, tyle fałszywych recenzji zalewających prawdziwe oceny, ze nie mam czasu i chęci marnować kilka dni na "odkrywanie prawdy" o gniazdku za 80zł.
Pełno typowy chińskich no-namów których apki raz ze strach instalować, dwa ze za pół roku przestaną być wspierane i przestaną działać...
poradźcie coś prostego co obsłuży dwa tryby: harmonogram z grzaniem wody 2 razy dziennie i tryby "przyjechali goście" gdzie będzie grzało cały czas, oraz by było łatwo staremu człowiekowi przełączyć między tymi dwoma trybami.

Myślałem że TP-Link ma odrobinę RIGCZu, nawet chciałem kupić inne ich sprzęty by była jedna apka jak z czasem kupie ojcu kamerki IP. Czemu to wszystko związane z "inteligentnym domem" jest tak skomplikowane/nastawione na kolekcje danych a nie na logikę?

PS
Do Januszy recenzentki z Youtube: robicie 15+ minutowe recenzje gniazdka smart, a nie recenzujecie podstawowej funkcjonalności jaką jest harmonogram... mlaskanie na tematy: kolor opakowania, odblask plastiku, o ładnie dioda miga, o proszę jak w apce się kółko kręci...
Do tego robicie recenzję w odległości 20 cm od routera, gniazdek znanych ze słabych modułów wi-fi/problemów z łącznością.

PS2
W lokalnym sklepie mają LTC lxu400 . To kompletna firma krzak? Apka kradnie wszystkie dane i drenuje baterię? adaje isę to do czegoś? W recenzja jeden akwarysta miał olej w głowie i sprawdził: gniazdko nie załącza się po braku prądu/internetu, dopiero za dobę się włączy w następnym cyklu, znalazł obejście: ustawić by włączało się co pół godziny nawet jak jest włączone(tracimy tylko pół godziny grzania), ale to jest chamskie obejście, wolę coś z normalnym rozwiązaniem.

Dzięki
RabarbarDwurolexowy - #smarthome #inteligentnydom #gniazdko #tplink #tapo
TL;DR: pol...

źródło: comment_1652548571WV91mE4rqfxAZyc5qs6qTG.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach