Wpis z mikrobloga

@BenekTG: tak jest, na allegro zwykły kamień do pizzy granitowy znajdziesz. Ludzie w castoramie kupują bo są podobne wymiary i dużo tańsze i też działa :)
A chlebek ładny :) Ja swego czasu w naczyniu żaroodpornym piekłem.
@gorillaz a powiedz mi proszę jak załatwiasz sprawę z wilgocią? Wlewasz wodę do jakieś pojemnika i do piekarnika?

Chleb dajesz na kamień bez papieru do pieczenia?

Kupiłem już garnek żeliwny ale w sumie mogę spróbować na kamieniu z castoramy.
@BenekTG tak, do foremki metalowej i na spodzie z przodu stawiam. Dodatkowo pryskam ścianki woda jak chleby wrzucam. Po 20 min foremkę wyciągam.
Na papierze. Z koszyka na papier i od razu na łopatkę zeby wrzucić.
Ja przez to że dwa na raz mogę piec to przerzuciłem się na kamień.