Wpis z mikrobloga

  • 1
@ComboBreaker ale co ostatnio mnie oświeciło co robilem źle to spryskiwalem chleby przed włożeniem do piekarnika. Właściwie to wychodziły dobrze, no ale jeśli jest piekarnik dobrze zaparowany to nie ma takiej potrzeby?
  • Odpowiedz
@BenekTG: tak jest, na allegro zwykły kamień do pizzy granitowy znajdziesz. Ludzie w castoramie kupują bo są podobne wymiary i dużo tańsze i też działa :)
A chlebek ładny :) Ja swego czasu w naczyniu żaroodpornym piekłem.
  • Odpowiedz
@gorillaz a powiedz mi proszę jak załatwiasz sprawę z wilgocią? Wlewasz wodę do jakieś pojemnika i do piekarnika?

Chleb dajesz na kamień bez papieru do pieczenia?

Kupiłem już garnek żeliwny ale w sumie mogę spróbować na kamieniu z castoramy.
  • Odpowiedz
  • 1
@BenekTG tak, do foremki metalowej i na spodzie z przodu stawiam. Dodatkowo pryskam ścianki woda jak chleby wrzucam. Po 20 min foremkę wyciągam.
Na papierze. Z koszyka na papier i od razu na łopatkę zeby wrzucić.
Ja przez to że dwa na raz mogę piec to przerzuciłem się na kamień.
  • Odpowiedz
@BenekTG: z ciechanowca sobie teraz zamawiam, a wcześniej na lidlowej 650 jechałem. Tylko trzeba sprawdzać ile ma białka bo zauważyłem że w niektórych sklepach ta sama mąka ma 11g a w innych 13g.
  • Odpowiedz