Wpis z mikrobloga

Na mojej drodze osiedlowej non stop debile przekraczaja prędkość. Co zrobić żeby nie z----------i? Napisać meila na bagiety? Stać i nagrywać z kamerką? ( ͡ ͜ʖ ͡) bo do typowego polskiego scenariusza: przejechany bombelek - płacz w internecie - oburzenie ministra - ruszenie dupska bagiet. Nie chce mi się czekać. Ktoś coś? #policja #katowice
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Jcdx: Jak przyniesiesz adres gdzie są kradzione fanty to bardzo chętnie można podziałać. Oczywiście pod warunkiem że inny głąb akurat w tym samym czasie nie z-----e Ci skrzynki sprawami, które na podstawie nieznoszących sprzeciwu zapisów prawa trzeba umarzać z automatu i na tym spędzisz cały dzień, bo gonią Cię terminy, a niestety oficjalnie musisz to zarejestrować i umorzyć, bo inaczej kolejny dzień spędzisz na dywaniku u prokuratora, a jeszcze kolejny
  • Odpowiedz
@xTortox: tak, tak, powiedz to tym, którzy łamią legitymacje posłankom, pilnują willi na żoliborzu, czy przypieprzają się do ludzi o maseczki, a troglodytom rozwalającym wiaty przystankowe, hałasującemu kibolstwu, czy "narodowcom" spod brunatnej bandery wiele nie zrobią.

Ja miałam sporo szacunku dla policji, bo to z definicji ciężka i niewdzięczna robota. Ale po tym, co członkowie tej służby odwalali podczas protestów kobiet i pokrewnych, a także podczas pandemii w niektorych miejscach,
  • Odpowiedz
@Jcdx: No tak - brak jakichkolwiek argumentów merytorycznych dot. dyskusji przewodniej = uogólniony atak pt. "policja zła, bo czepiali się podczas pandemii!" i sto innych wysrywów z ostatnich 15 lat o których napisał Onet ( ͡° ͜ʖ ͡°) A tak poza twoimi osobistymi wywodami dot. braku szacunku do tej formacji, która - wybacz za bezpośredniość - nikogo naprawdę nie obchodzi (policjantów w szczególności - oni nie
  • Odpowiedz
@Pangia: a, właśnie, dobrze że mi przypomniałeś, bo miałem o tym napisać, a zapomniałem. @Jcdx: - jakkolwiek by Cię to zaskoczyło - nie jestem z wydziału ds. umorzeń ( ͡° ͜ʖ ͡°) Staram się zawsze odrobinę bardziej wysilić mózg, aby zobaczyć dwie strony medalu. Też się nie zgadzam z wieloma działaniami policji podczas pandemii (to co robili w wielu sytuacjach naraziło formację na ośmieszenie).
  • Odpowiedz
czyżby kolega z wydziału ds. umarzania wszystkiego, nawet jak przyniesiesz adres, gdzie są ukradzione fanty?

@Jcdx: czlowieku, policja raz stanie tam przez godzine i bedzie suszyc, no i co? przez pozostale 365dni nie bedzie tam policji i dalej beda szybko jezdzic. Widze, ze mozdzek u ciebie niewiele wiekszy niz u policjantow
  • Odpowiedz
Tak więc owszem, hur dur. Lepiej niech obywatel zamknie mordę i nie robi wam roboty, bo a nuż ma rację i coś trzeba będzie z problemem zrobić, lepiej jak w Warszawie na Sokratesa - niech debil za kółkiem zamorduje ojca dziecku na pasach, albo jeszcze lepiej - dziecko - to się fajniej klika w mediach.

@Jcdx: ale co zrobic, idioto? no powiedz nam co ma zrobic policja ze zgloszeniem: "TOM
  • Odpowiedz
Miło usłyszeć kogoś rozsądnego, dziękuję!

@xTortox: polacy nie maja zadnej wiedzy o swiecie, o swoim panstwie, dalej mysla, ze jest komuna i panstwo ma za nich myslec. Dla przecietnego polaka policja wlasnie po to jest, im sie wydaje, ze policja przyjedzie i "zrobi porzadek", a na czym mialby ten porzadek polegac to nikt nie wie xd
  • Odpowiedz
z drugiej strony non stop się słyszy o limitach mandatów do wyrobienia to dlaczego akurat nie mogą tam stanąć i wyrobić ten limit? ( ͡ ͜ʖ ͡)

@szynszyla2018: tzw. paradoks policjanta. Jak policja dziala i wypisuje mandaty - zle. Jak policja nie pisze mandatow - tez zle xddddd
  • Odpowiedz
  • 0
@kfiatek_na_parapecie z drugiej strony jedyne czego się boi przeciętny polak to mandaty. Mówię zostanie przejechany bombelek i znów będzie płacz w TVN i afera dlaczego nikt nic nie zrobił. A no i wieczne pytanie: gdzie była policja? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Mówię zostanie przejechany bombelek i znów będzie płacz w TVN i afera dlaczego nikt nic nie zrobił

@szynszyla2018: ale co zrobic? juz ci napisali, ze mozna progi postawic. Policja nie spowoduje, ze seba albo mati bedzie jechal wolniej
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: Wieczne pytanie gdzie była policja, bo ludzie już dawno zatracili umiejętność radzenia sobie z najprostszymi problemami i od wszystkiego jest "ktoś". Wszystko można "kupić", wszystko się człowiekowi należy. W każdej sytuacji myślą że są w sklepie, gdzie jest wszystko. Myślenie XXI wieku. Nie muszę się zdrowo odżywiać, bo pójdę do lekarza i wyleczy mnie ze wszystkich chorób. Nie muszę się uczyć z dziećmi, bo przecież uczą się w szkole!
  • Odpowiedz