Wpis z mikrobloga

Na mojej drodze osiedlowej non stop debile przekraczaja prędkość. Co zrobić żeby nie z----------i? Napisać meila na bagiety? Stać i nagrywać z kamerką? ( ͡ ͜ʖ ͡) bo do typowego polskiego scenariusza: przejechany bombelek - płacz w internecie - oburzenie ministra - ruszenie dupska bagiet. Nie chce mi się czekać. Ktoś coś? #policja #katowice
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@szynszyla2018: Nie wiem czy wystarczy. Może jak dobrze uargumentujesz to wystarczy? Może warto pozbierać podpisy? Można wprawdzie zaznaczyć na krajowej mapie zagrożeń, podlinkował ją @dmde , ale to że patrol stanie tam z radarem nic w ogólnej skali problemu nie zmieni.
  • Odpowiedz
@dmde: Oczywiście że tak. W kwestii każdych wykroczeń drogowych najskuteczniejsze są bariery techniczne. Tak jak nieprawidłowego parkowania nigdy nie wyeliminuje straż miejska i trzeba postawić słupki, tak za dużej prędkości nie ogarnie policja i trzeba z-----ć progi/wysepki.
  • Odpowiedz
@szynszyla2018: kupcie z sąsiadami 2 stare auta niesprawne i postawcie po obu stronach drogi.
Stosuja w Waw pisali kiedyś na tvn24.
Sam zresztą z sąsiadem z naprzeciwka robimy wąskie gardło bo się pojawiali z-----------e, stawiam terenówkę a on busa tak że się 2 auta już nie mijają i trzeba zwolnić sprawdzić czy pusto.
  • Odpowiedz
@xTortox: jeśli ktoś tak przewala, że istnieje ryzyko, że wyleci z drogi, to raczej suszary nie trzeba, żeby stwierdzić że jest problem. Poza tym takie zgłoszenia i nagrania można dołożyć do wniosku o spowalniacze.
  • Odpowiedz