Wpis z mikrobloga

Podczas zimowej akcji pomocy samosiołom zostawiliśmy jej 25 kilogramów gotowej mieszanki chlebowej. Z tej mieszanki Wiktoria piekła chleb dla całej wioski Teremci podczas okupacji.

@Sweet-Jesus: kurczę aż mnie to wzruszyło ( ͡° ʖ̯ ͡°) dobra robota ( ͡° ͜ʖ ͡°) A z policjantami jak się wam układała współpraca pewnie zdziwieni że grupkę Polaków znają wszyscy mieszkańcy strefy ?
  • Odpowiedz
@Konigstiger44: Całkiem dobrze bo nasza dotychczasowa "robota" w Zonie jest już w jakimś stopniu rozpoznawalna. Jak pisałem w jednym z poprzednich wpisów to pozwolili nam zajrzeć do Prypeci a nawet pokazywali nam nagranie z wysadzenia mostu nad rzeką Prypeć. Być może je dostaniemy to zapodam w kolejnym wpisie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Sweet-Jesus: byłem z napromieniowanymi chyba na ostatniej wycieczce w zeszłym roku w listopadzie, chwila zawahania i by się nie udało czarnobyla odwiedzić

Pozdro dla was, dobra robota!
  • Odpowiedz
@tehseriouscate: Jak najbardziej, gdy tylko otrzymamy nagranie to wrzucę je również tutaj.

@bzyku95: to faktycznie udało Ci się zobaczyć Strefę można powiedzieć, że "po staremu". Zapewne właśnie z Krystianem albo może akurat Żenią bo on wtedy też jeszcze z nami jeździł.
  • Odpowiedz
@Sweet-Jesus: Czy ja dobrze widzę, że oni mieli do samej drogi idącej w stronę mostu z 15km przez jakieś lasy i moczary? Jak oni tam mieszkali przed wojną? Jak Ci ludzie tam żyli jak tam nie ma nawet żadnych pól uprawnych?
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@Sweet-Jesus: Ty jesteś z napromieniowanych? Trafiłem dawien dawno temu na was na Facebooku, cholera od dawna robicie dobrą robotę. Nie tylko w temacie wojny na Ukrainie, ale i w rozwiewaniu mitów i fałszywych informacji na temat wszelkich incydentów z promieniowaniem. Do tego szanuję za materiały informacyjne, które przygotowujecie. Zdziwiłem się, że widzę was na wykopie. Powodzenia w dalszej działalności!
  • Odpowiedz