Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@dzangyl: Kurcze coś dobrze trafiaja, aczkolwiek oni do tych filmików wycinaja co najlepsze momenty. Jadnak to trafiane w pojazdy w ruchu wskazuje, że możliwe coś lepszego tu użyto.
  • Odpowiedz
@szurszur: może trochę takiej amunicji trochę innej, nie wiem czy taka M777 może bez problemu strzelać raz taką amunicją raz inną bez większych i dłuższych zmian ustawień. Albo strzelali różnymi haubicami.

Te trafienia w ruchu są niemal niemożliwe bez naprowadzania, nie wierzę, że tak trafili przypadkiem.
  • Odpowiedz
@szurszur: Obstawiam że już od jakiegoś czasu mają zachodnie dostawy i jadą z k..wami. Coś za dużo w mediach ostatnio dementowania wszystkiego, podczas kiedy obserwujemy ładne postępy w rejonie Charkowa i coś się grubo dzieje w Izium (mapy pożarów, pic rel z nocy). A ostatnio dementowali słowa jakiegoś generała na temat kontrofensywy w tych rejonach ( ͡° ͜ʖ ͡°)
asiajasiabasia - @szurszur: Obstawiam że już od jakiegoś czasu mają zachodnie dostawy...

źródło: comment_1652176188BEnNXEfWlQWyAKIwXmyu5z.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@dzangyl: Nie wiem czy taka amunicja precyzyjna z armatohaubicy ma aż takie zdolnosci korygowania toru loty aby na ostatnim etapie lotu trafić w dosyć szybko poruszajacy się pojazd. Mysłąłem, że to raczej zdolnosci pocisków rakietowych. Trza jakiegoś fahcowca do wyjąsnień.
  • Odpowiedz
@szurszur: @dzangyl: @asiajasiabasia: @mirek_86: w tym wątku na TT jest odnośnik do ciekawej wypowiedzi niejakiego Trenta Telenko odnoście ukraińskiego zdecentralizowanego systemu "ala Uber" do prowadzenia ostrzału. W skrócie Ukry zrobili soft który pozwala im skoordynować bardzo dużo różnych systemów w różnych miesjcach do przeprowadzenia ataku
  • Odpowiedz
@szurszur: myślę że ma. Np pociski z Bayraktara TB-2 to pociski szybujące naprowadzane laserem, nie mają silnika rakietowego a potrafią celnie porazić cel w ruchu.
  • Odpowiedz