Aktywne Wpisy
mandanda +116
To jest ta słynna „kobieca intuicja”, że wchodzą w związki z typami, którzy nie potrafią samodzielnie funkcjonować?
#logikarozowychpaskow #zwiazki #randkujzwykopem
#logikarozowychpaskow #zwiazki #randkujzwykopem
źródło: IMG_3660
Pobierz
I'm back! Więc będzie krótkie expose.
Ukrzyżowana również za Was, pod moderacją wykopu zostałam umęczona i pogrzebana. Zmartwychwstałam dnia trzeciego jak oznajmia Pismo. Wstąpiłam do nieba; siedzę po prawicy Czerwonego Galaktycznego Wędrowca. Po mojej lewicy zasiada Niebieska Wiodąca Moc. Przez życie prowadzi mnie Białe Rytmiczne Zwierciadło.
Przez 11 lat byłam tu pod nickiem RegierungsratWalterFrank. Po aferze moderacja w końcu zdecydowała się na coś, od czego powinna zacząć - napisać, zasugerować zmianę nicka,
Ukrzyżowana również za Was, pod moderacją wykopu zostałam umęczona i pogrzebana. Zmartwychwstałam dnia trzeciego jak oznajmia Pismo. Wstąpiłam do nieba; siedzę po prawicy Czerwonego Galaktycznego Wędrowca. Po mojej lewicy zasiada Niebieska Wiodąca Moc. Przez życie prowadzi mnie Białe Rytmiczne Zwierciadło.
Przez 11 lat byłam tu pod nickiem RegierungsratWalterFrank. Po aferze moderacja w końcu zdecydowała się na coś, od czego powinna zacząć - napisać, zasugerować zmianę nicka,

![Dania podnosi wiek emerytalny. Polska zmierza ku zapaści systemu [OPINIA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/7698502f5161b92e3691def67214ded0e0fb39f2dabffe895e71f3539e87bef6,q80.jpg)

EmCom Poland
Cześć!
Termin ćwiczeń coraz bliżej, więc chcemy przekazać Tobie trochę informacji:
- ćwiczenia rozpoczynamy w sobotę, 7 maja, o godzinie 10:00 i kończymy o 14:00, wszystko czasu lokalnego,
- postaramy się zapewnić lokalnych koordynatorów, którzy będą rozdzielać zadania (np. sprawdzenie kolejek w szpitalu blisko Ciebie czy podjechanie gdzieś z anteną VHF/UHF oraz kablem),
- może się zdarzyć, że koordynator obarczy Cię jakimś „nieszczęściem”, np. stwierdzi, ze masz zakłócenia na roboczej częstotliwości i trzeba będzie sobie z takimi nieszczęściami radzić – bądź przygotowany nawet na przegryziony kabel antenowy przez chomika
- jak już nawiążesz łączność z koordynatorem przekaż mu proszę informację o alternatywnej ścieżce kontaktu z Tobą (telefon, e-mail) aby "przeszkadzajki" dotarły do Ciebie właśnie tą ścieżką (zadania zostaną przekazane radiowo),
- będziemy się starać, aby lokalni koordynatorzy dysponowali poza amatorskim radiem na 2m również radiem PMR oraz CB, jednak nie jesteśmy w stanie tego ZAGWARANTOWAĆ. Sieci łączności kryzysowej dopiero powstają, i mamy nadzieję na integrację środowisk PMR, radioamatorów i CB,
- pracujemy głównie na pasmach 2m, 70cm, PMR oraz CB ale nic nie stoi na przeszkodzie aby skorzystać z innych dostępnych pasm - wszystko w myśl zasady "Myśl globalnie, działaj lokalnie",
- staramy się pracować na częstotliwościach bezpośrednich (np. 145,500 MHz, CB kanał 9 (poza okolicami Nowego Sącza) i PMR kanał 3) , hotspoty DMR/D-Star/Fusion zostawmy w szafie,
- bądź gotowy na skorzystanie z systemu Winlink gdyż i takie zadanie może się pojawić.
W czasie wykonywania zadań czy rozwiązywania utrudnień dobrze będzie jak zrobisz sobie pamiątkowe zdjęcie czy nakręcisz krótki film jeżeli masz taką możliwość i nie widzisz przeszkód (np. służby które mogłyby nieprzychylnie na to popatrzeć). Materiały te, jeżeli wyrazisz na to zgodę, wykorzystamy w przyszłych celach promocyjnych jak i będą one też świetnym pokazaniem, że te utrudnienia to drobnostki. Wszelkie materiały po ćwiczeniach prosimy podesłać na e-mail cwiczenia.emcom@gmail.com.
Link do strony FB EmComu: https://www.facebook.com/wasr.pzk/posts/3249210372002477
źródło: comment_1651745221Q2wGTrvKv98xLDgAjyqPLX.jpg
PobierzPs. Wprawdzie lekko mi się gryzie ten 9ty na CB, do ćwiczeń i eventów Ale raz że w sumie on taki trochę martwy już, a dwa- po imprezie będzie wolny przecież.( ͡º ͜ʖ͡º)
@dos_badass: TO jest naturalny kanał na takie własniećwiczenia, uznawanie go jako nietykalny i świety spowodowało jedynie to, ze nikt go nie słucha.
Jest tak jak @canis_lupus: pisze.
"9" kanał miał znaczenie w czasach kiedy nie było telefonów komórkowych - wtedy na 9 kanale był prowadzony nasłuch w każdym mieście, nawet na komisariatach gniją do dziś resztki połamanych półfalówek z lat 90tych. Pogotowia i PSP dawno to już pozdejmowały. To jest miejsce na ćwiczenia.
@dos_badass: