Aktywne Wpisy
oficjalniemartwa +60
Czemu młodzi ludzie teraz są tacy zamuleni?
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
Serio, pracuje z takimi 18-20+ lvl i ruszają się wolniej niż moja babcia. Zero życiowego wigoru i od miesiaca trzeba im pokazywac kazda rzecz palcem i powtarzać 10 razy co maja robić, jakby codziennie dopiero zaczynali prace w tym miejscu. W dodatku mowią niewyraźnie.
Już nie wspomnę o podejściu do czasu pracy, mają na 8:00, to oznacza dla nich, że o 8 wysiadają na przystanku pod robotą xD
Nie jestem zwolennikiem z--------u i januszeksów, a przymus pracy celem utrzymania funkcji życiowych, to najgorsze co ludzie zgotowali sobie na wzajem, ale nie dziwie się, że pracodawcy narzekają na zetki. A c--j, możecie mnie wyzywać od boomerów, ale mówię czego doświadczam.
picasssss1 +183
Wprowadzili w firmie nowy system premiowy, jeden chłop ze zmiany dosyć mocno się zafiksowal żeby wyrabiać progi i zarabiać grube pieniadze.
Biegał i latał po tym magazynie, miał zmienić stanowisko na w jego mniemaniu lepsze do wyrabiania progów.
Dzisiaj w robocie dostał udaru i zabrało go pogotowie, kurtyna
#pracbaza #januszex
Biegał i latał po tym magazynie, miał zmienić stanowisko na w jego mniemaniu lepsze do wyrabiania progów.
Dzisiaj w robocie dostał udaru i zabrało go pogotowie, kurtyna
#pracbaza #januszex
EmCom Poland
Cześć!
Termin ćwiczeń coraz bliżej, więc chcemy przekazać Tobie trochę informacji:
- ćwiczenia rozpoczynamy w sobotę, 7 maja, o godzinie 10:00 i kończymy o 14:00, wszystko czasu lokalnego,
- postaramy się zapewnić lokalnych koordynatorów, którzy będą rozdzielać zadania (np. sprawdzenie kolejek w szpitalu blisko Ciebie czy podjechanie gdzieś z anteną VHF/UHF oraz kablem),
- może się zdarzyć, że koordynator obarczy Cię jakimś „nieszczęściem”, np. stwierdzi, ze masz zakłócenia na roboczej częstotliwości i trzeba będzie sobie z takimi nieszczęściami radzić – bądź przygotowany nawet na przegryziony kabel antenowy przez chomika
- jak już nawiążesz łączność z koordynatorem przekaż mu proszę informację o alternatywnej ścieżce kontaktu z Tobą (telefon, e-mail) aby "przeszkadzajki" dotarły do Ciebie właśnie tą ścieżką (zadania zostaną przekazane radiowo),
- będziemy się starać, aby lokalni koordynatorzy dysponowali poza amatorskim radiem na 2m również radiem PMR oraz CB, jednak nie jesteśmy w stanie tego ZAGWARANTOWAĆ. Sieci łączności kryzysowej dopiero powstają, i mamy nadzieję na integrację środowisk PMR, radioamatorów i CB,
- pracujemy głównie na pasmach 2m, 70cm, PMR oraz CB ale nic nie stoi na przeszkodzie aby skorzystać z innych dostępnych pasm - wszystko w myśl zasady "Myśl globalnie, działaj lokalnie",
- staramy się pracować na częstotliwościach bezpośrednich (np. 145,500 MHz, CB kanał 9 (poza okolicami Nowego Sącza) i PMR kanał 3) , hotspoty DMR/D-Star/Fusion zostawmy w szafie,
- bądź gotowy na skorzystanie z systemu Winlink gdyż i takie zadanie może się pojawić.
W czasie wykonywania zadań czy rozwiązywania utrudnień dobrze będzie jak zrobisz sobie pamiątkowe zdjęcie czy nakręcisz krótki film jeżeli masz taką możliwość i nie widzisz przeszkód (np. służby które mogłyby nieprzychylnie na to popatrzeć). Materiały te, jeżeli wyrazisz na to zgodę, wykorzystamy w przyszłych celach promocyjnych jak i będą one też świetnym pokazaniem, że te utrudnienia to drobnostki. Wszelkie materiały po ćwiczeniach prosimy podesłać na e-mail cwiczenia.emcom@gmail.com.
Link do strony FB EmComu: https://www.facebook.com/wasr.pzk/posts/3249210372002477
Ps. Wprawdzie lekko mi się gryzie ten 9ty na CB, do ćwiczeń i eventów Ale raz że w sumie on taki trochę martwy już, a dwa- po imprezie będzie wolny przecież.( ͡º ͜ʖ͡º)
@dos_badass: TO jest naturalny kanał na takie własniećwiczenia, uznawanie go jako nietykalny i świety spowodowało jedynie to, ze nikt go nie słucha.
Jest tak jak @canis_lupus: pisze.
"9" kanał miał znaczenie w czasach kiedy nie było telefonów komórkowych - wtedy na 9 kanale był prowadzony nasłuch w każdym mieście, nawet na komisariatach gniją do dziś resztki połamanych półfalówek z lat 90tych. Pogotowia i PSP dawno to już pozdejmowały. To jest miejsce na ćwiczenia.
@dos_badass: