Mam wrażenie, że osobie zupełnie niezainteresowanej pieczeniem, trudno pojąć ekscytację, jaką wzbudza widok wyrośniętego zakwasu :D Ale każdy ma jakieś dziwactwa. Chlebek incoming.
@BarkaMleczna: Kuuur jak ty ten zakwas robisz ze tak mocno wyrasta? Z jakiej mąki? W jakiej temperaturze trzymasz? W moim po dokarmianiu tylko takie małe bąbelki się robią, a tutaj…
@spinorbital coś robisz nie tak. Upewnij się że naczynie jest dobrze umyte oraz lej przegotowaną letnią wodę. Trzymaj w miarę ciepłym miejcu przykryte ściereczką żeby jakieś pyłki nie powpadały.
@BarkaMleczna na początku też co chwilę go sprawdzałem chuchałem i trzymałem odpowiednią temp. Teraz na wyjebce jeden zakwas dokarmiany już gdzieś od 3 lat i na oko wszystko dodaję, nie ma opcji żeby nie wyrosło
Witam, mam takie pytanie. Czy według was jest możliwe dojeżdżać rowerem do pracy 11 km rowerem? Droga Miasteczko-wioska. Praca od 7-15 więc w sumie spoko jak na rower. Ewentualnie jakiś elektryczny DOBRY rower? Poleci ktoś coś? #rower #rowery
Ale każdy ma jakieś dziwactwa. Chlebek incoming.
#pieczzwykopem #bojowkapiekarska
Tez lubie patrzeć jak mi rośnie ;p