Aktywne Wpisy
snorli12 +40
Nigdy nie zdawałem sobie sprawy, że tradycyjna polska dieta, którą jadłem od małego jest tak tucząca i nie zdrowa. Jako dziecko zawsze miałem problemy z nadwagą od przedszkola aż po liceum. Co ciekawe nie jadłem fast foodow ani żadnego śmieciowego żarcia itp. podstawą diety były zupy, ziemniaki na wszelkie sposoby, mleko, kompoty domowe, białe pieczywo, wieprzowina oraz mięso z kurczaka. Dopiero gdy moja siostra widząc jak tyją jej dzieci na jedzonku dziadków
muchatse +5
czemu mam wydać 4k na ten telefon, a nie na jakiegoś flagowca z Androidem jak zazwyczaj miałem który pewnie będzie tańszy. Ktoś z doświadczenia własnego się wypowie o przesiadce z jednego na drugi i na odwrót? Nie chcę typowych opinii fanbojów jednej czy drugiej strony
#iphone #android
Noo cenę s22 ultra widziałeś mam rozumieć?
@Rst00: o sprzęt dbam i nigdy nawet telefonu nie zbiłem więc o to się nie boje. aktualnie mam OnePlus6 i jestem zawiedzony jak producent postąpił z aktualizacjami. czyli zabugował telefon jak się da
@getin: XDDDDD nie będę wchodził w dyskusję bo nie warto. czy jak będzie kostka masła po 10zł to mam ją kupować dla kaprysu bo cena nie gra roli mimo że to tylko 20zł? nie. chcę by cena odzwierciedlała to co mi daje produkt, nie ważne czy to chleb, samochód czy telefon
@mapache: u mnie jak już miałem w pewnym memoncie ponad 50k to też nie było warto dyskutować, po prostu kupiłem z nudów, nie ma co sie srać żarem
zmienia sie percepcja
- brak t9 dial
- brak możliwości ustawienia głośności budzika (tylko w powiązaniu z głośnością dźwięków ogólnie)
- Face ID nie działa w poziomie
- brak pływającego okna w yanosiku
- brak aod
- brak diody powiadomień (jak już nie ma aod to chociaż ona powinna być)
- historia połączeń tylko 100 ostatnich numerów XD
- jak IP łączy się z samochodem przez bt to z
@supercalifragilistic: trochę boli że normlanie telefony już mają 120Hz ale nie gram na telefonie więc nie odczuje nawet tego
@supercalifragilistic: nie ma go w ogóle
@mapache: Paradoksalnie 60Hz w grach mobilnych w ogóle mi nie przeszkadza, a przy przewijaniu różnego rodzaju menu już owszem (na Androidzie).
edit: a co do wad to jeszcze wolne ładowanie i brak ładowarki w zestawie
-długie wsparcie i system, który naprawdę działa.
-ekosystem: AirPods, MacBook, iPad, Apple Watch, wszystko ze sobą idealnie współpracuje.
-aplikacje są bardziej dopracowane
-przewidywalne i dobre zdjęcia
-chyba najlepsze video na rynku
-fantastyczny kształt (12 i 13)
-wolno tracą na wartości
-płatności Apple Pay w UK maja jakieś kosmiczne limity (powyżej £350 zna bank)
-Apple cloud
-FaceTime&iMessage
-powolne ładowanie
Minusy:
-BT
-powolne ładowanie
Aktualnie jest jeszcze kilka pierdół, które powodują, że iPhone w ogóle nie biorę pod uwagę przy wyborze nowego telefonu, ale kto wie czy się to nie
wbudowana klawiatura nadal nie ma predykcji dla języka polskiego
takie coś xD https://www.macrumors.com/2022/04/25/apple-removing-outdated-apps-from-the-app-store/
tfu itunes tfu
@paaszczaktaxi: flary ( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Ogólnie to Android jest lepszy jeżeli interesujesz się tematem, lubisz robić jakieś niestandardowe rzeczy, lubisz mieć przeświadczenie ze masz super podzespoły. Na Androidzie praktycznie wszystko się da jakoś ogarnąć, zawsze znajdzie się jakaś apka, jakiś hack, jakiś mod która rozwiąże Twój najbardziej wydumany problem.
na androidzie jest GPay, z resztą za zakupy internetowe to częściej Blikiem płace
- przy płaceniu musisz odblokować telefon. Robisz to twarzą wiec trwa to ułamki sekund ale jednak trzeba to zrobić
- nie ma tylu opcji customizacji. Przyzwyczaj się do ikon, układu menu, nie ma żadnych motywów ani opcji personalizacji. Apple wie lepiej jak powinien wyglądać i działać system. Możesz zmienić tapetę, dzwonek i w zasadzie tyle. 90% userow nie robi nawet tego
- wszystkie apki Google są
Jak je pierwszy raz założyłem to szczena mi opadła.
Przez przypadek wyrwałem S8( w cenie średniej półki) gdy wchodził S21 i jestem zadowolony