Jaką chmurę polecalibyście do małych aplikacji robionych na boku?
Zależy mi na tym, żeby łatwo było postawić aplikację (node.js), bazę danych postgres/mysql, message brokera. Dodatkowym plusem byłoby jeśli byłaby możliwość postawienia klastra kubernetesowego, ale nie jest to konieczne.
@mirasKo-Kalwario trudny debugging, failujace deploymenty, outofbox RDS to tragedia, wiekszosc dodatkowej konfiguracji musi sie znajdowac w ebextensions co juz sprawia, ze prog wejscia jest wyzszy i dorzuca niepotrzebnej pracy
Nie wiem, ciezko mi z glowy rzucac przyklady, ale za kazdym razem gdy trafialem na takie rozwiazanie u klienta to szybko przerzucalismy sie na przyklad na ECS, bo zawsze cos nie gralo :)
Ja tam mam amstaffa i jakoś problemu od 6 lat z nim nie ma. A mina ludzi jak go mijają na chodniku bezcenna. Tylko w komunikacji miejskiej mu kaganiec zakładam. #psiarze
Zależy mi na tym, żeby łatwo było postawić aplikację (node.js), bazę danych postgres/mysql, message brokera.
Dodatkowym plusem byłoby jeśli byłaby możliwość postawienia klastra kubernetesowego, ale nie jest to konieczne.
AWS mnie trochę przytłacza.
#chmura #cloud #programowanie #aws #azure #googlecloud #devops
Robisz git push i apka jest zdeployowana. Do tego przyjemne cli, autoskalowanie, dodatki bazodanowe, itd.