Wpis z mikrobloga

No na pewno, jak nawet w trybie bezwizowym musisz mieć 49 rubli białoruskich na każdy dzień pobytu (69zł) xD Gość bajki #!$%@?, a wykopki plusują.

@XpedobearX: Doczytaj - wstawiłeś przepisy z 2018 r. a Wiech pisze, że był tam w 2016 r. (6 lat temu). Wstaw te z 2016 r. to pogadamy a na razie usuń tę manipulację.
  • Odpowiedz
@Detharon: W 2016 najniższa krajowa wynosiła 230 rubli brutto, czyli jakieś 440-460 zł. Czyli Wiech miał w kieszeni prawie dwutygodniowe zarobki Białorusina. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Dla porównania w Polsce najniższa to było 1860 zł, 4x więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nic dziwnego, że dla celnika to był dużo. Facet wziął na dwa dni więcej kasy niż lokalsi zarabiali w dwa tygodnie XD
  • Odpowiedz
@Mikstolar: Byłem jakieś 6-7 lat temu w Mińsku i za 200 zł na dwa dni bym nie przeżył. Było nieco taniej niż w Polsce, ale na hotel, knajpę i jakieś małe zakupy by nie starczyło.
  • Odpowiedz
Ale on napisał, że był 6 lat temu, czyli w 2016 roku. Ty podajesz link do przepisów z 2018 roku.

@Mikstolar: No rzeczywiście, na pewno gigantyczna różnica XD Takie wymagania bywają w wielu krajach.

Wstaw te z 2016 r. to pogadamy a na razie usuń tę manipulację.

@Sabr: Niezły płatek śniegu z Ciebie, bo śmiałem twojego idola urazić.

Nic dziwnego, że dla celnika to był dużo. Facet wziął na dwa
  • Odpowiedz
@Mikstolar Zwykli obywatele sa tam w #!$%@? biedni. Najnizsza krajowa wynosi na bialorusi 500 zl. W Rosji troche lepiej. Dlatego kto moze, to ucieka do polski i uwaza, ze tu jest raj. Ogolnie wiekszosc bialorusinow ma wyprane mozgi.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 4
@XpedobearX: w 1995 byłem na koncercie Black Sabbath i Tiamat w mafijnym klubie -namiocie Koloseum. Poznałem chłopaków z Białorusi. Normalne chłopaki, trochę pogadaliśmy i go zapytałem czy taki wypad do Warszawy to czasem u nich fortuny nie kosztuje. Powiedział, że w sumie to nie, miał wszystkie ceny przeliczone na dolary i że co jakiś czas jest w stanie sobie na taki wyjazd pozwolić. Więc albo Wiech #!$%@? głupoty, albo baćka, który
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 5
@Mikstolar: pieprzenie, 17 lat temu jeździłem do Grodna codziennie przez 3 miesiące. Nikogo nie dziwiły kwoty 100 czy 200 euro. To takie #!$%@? pod publiczkę "a jak w hotelu rzuciłem euro napiwku to jeszcze mi loda zrobili". Nie zrobili, nie byli zdziwieni, z politowaniem patrzyli. Oni dziennie więcej w łapę biorą.
  • Odpowiedz
@XpedobearX: jak śmiesz podważać autorytet króla wykopków ruska onuco!!one1!! Gość #!$%@? głupoty ale na aktualnej fali hejtu na Białoruś i Rosję, a brainlety z wykopu klaszczą w spazmach i euforii (,) "haha patrz mati jakie te ruskie i kartoflaki głupie i zacofane xdddd"
  • Odpowiedz