Wpis z mikrobloga

• 317
Spadkowicze się zesrali bo PiS zapowiedział jakieś g---o programy które nikomu nie pomogą. Nawet wywalenie WIBORU w przypadku tych czempionow może się okazać katastrofa. Jak wszystko czego się dotykają.

Te programy to fikcja - ludzie z kredytami liczyli na realna pomoc a nie zrobienie byle czego żeby było że coś robią.

Realna pomoc :
Wprowadzenie standardów europejskich co do kredytów na stałej i lokat - zmuszenie banków do przerzucenie na te standardy swoich klientów.

Co robi PiS?
G---o xd jak zwykle. PiS prędzej się poda do dymisji niż postawi się patologii bankowej (kredyty na zmiennej i fikcyjne lokaty).

A wy sobie dalej skaczcie do gardeł ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#nieruchomosci #kredythipoteczny #mieszkanie #bekazpisu
Ataxia - Spadkowicze się zesrali bo PiS zapowiedział jakieś g---o programy które niko...

źródło: comment_1650968802c0GdBiVJXMfEVEU7NxuDTZ.jpg

Pobierz
  • 25
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Furiat: Jestem fanem państwa które spełnia swoją rolę umiarkowanego regulatora, który dba o zachowanie równowagi między obywatelami a przedsiębiorcami.

Jeśli nie widzisz problemu w tym, że ludziom odsetki od kredytów zaczynają sięgać czterokrotności pożyczonego kapitału (i rosną!) na podstawie systemu, którego wyliczania nikt nie zna i nad którym nie ma żadnej kontroli - to nawet nie mamy o czym rozmawiać bo nie rozumiesz znaczenia porządku prawnego i jego wpływu na
  • Odpowiedz
@PanBulibu: No to skoro nikt nie znał, to po co się w taki kredyt ladowal?

@yhbgrobdoivbvwamsv: czyli co? Twoim zdaniem jak ktoś podpisał umowę o kredyt (wszystkie banki oferują dokładnie takie same!) oparty o wskaźnik oparty o spekulacje to można mu dowalić oprocentowanie na przykład 100% rocznie - bo "podpisał umowę"?

Ja nie postawiłem na ruletce, nie spekuluję na mieszkaniach, kupiłem je po to aby mieć gdzie mieszkać
  • Odpowiedz
@yhbgrobdoivbvwamsv: To ze ty nie znasz tego systemu to nie znaczy ze ja go nie znam. Na końcu podpisujesz tez papierek z symulacja wiboru x4.

Właśnie to ja rozumiem znaczenie porządku prawnego i traktuje ludzi jako równych sobie. Nie kręcę gowno dram i wiem ze dadzą radę. Chyba ze wolisz jak całe społeczeństwo traci 12% oszczędności w skali roku oficjalnie na inflacji. Co nam daje realnie praktycznie 2 z 12
  • Odpowiedz
@Ataxia: Ale to po prostu zwykła kontynuacja ich "sprawdzonej" polityki:
- nie ma dzieci? dajmy 500 zł
- nadal nie ma dzieci? dajmy więcej 500 zł
- lockdown? dajmy bony turystyczne
- biedni emeryci? dajmy 13-tki
- biedni kredyciarze? dajmy im po 2000.
I cyk, pora na CS.
  • Odpowiedz
@PanBulibu: No to skoro nikt nie znał, to po co się w taki kredyt ladowal?

@yhbgrobdoivbvwamsv: czyli co? Twoim zdaniem jak ktoś podpisał umowę o kredyt (wszystkie banki oferują dokładnie takie same!) oparty o wskaźnik oparty o spekulacje to można mu dowalić oprocentowanie na przykład 100 ocznie - bo "podpisał umowę"?

Ja nie postawiłem na ruletce, nie spekuluję na mieszkaniach, kupiłem je po to aby mieć gdzie mieszkać i
  • Odpowiedz