Wpis z mikrobloga

Nie ogarniam. Android mówi, że jest problem z kontem Google. Po wejściu muszę się zalogować. Wpisuję adres email.

Dalej prosi o hasło. Klikam "Nie pamiętam hasła". Wyskakuje komunikat, że mam przejść na https://g.co/recover.

Po wejściu jest powtórka z rozrywki. Wpisuję login. Klikam "Wypróbuj inny sposób" i wtedy pojawia się komunikat, że nie udało się mnie zweryfikować i mam spróbować ponownie, odpowiadając na jak najwięcej pytań. Klikam "spróbuj ponownie" i przenosi mnie do okna wpisywania hasła. Którego przecież nie pamiętam.

To jakieś błędne koło, o co chodzi?

#android #xiaomi redmi note 11 lite #google #problem
red7000 - Nie ogarniam. Android mówi, że jest problem z kontem Google. Po wejściu mus...

źródło: comment_1650919426JfsDTqp1GS2mGmMdnhO0Zj.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@red7000 jesteś zalogowany na jakimś innym urządzeniu na to konto? Rozumiem, że 2fa, zapasowy mail/telefon nie skonfigurowane?
Wydaje mi się, że takie coś pojawia się w przypadku dziwnych zachowań na koncie
  • Odpowiedz
@emitar: Nie, z tego konta nikt nie korzysta. Jak loguję na komputerze, to klikam "Wypróbuj inny sposób". Google wtedy pokazuje liczbę i mówi, że na telefonie wyskoczy powiadomienie. Model urządzenia jest wpisany poprawnie, więc google wie, że z niego korzystam. Ale powiadomienia nie przychodzą.
  • Odpowiedz