Aktywne Wpisy

MGTOWPL +397
Wczoraj Ministerstwo Sprawiedliwości opublikowało oficjalną tabelę alimentacyjną. I zaczęło się piekło.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
źródło: z32128236IH,-Wpadliscie-na-to-samo---Zwrot-ws--tablic-alimenta
Pobierz
Salido +208
Minął 28. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
122 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
125 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
122 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
125 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-13
Pobierz

#cyberpunk2077 Nie wiem czy jestem tutaj jedyny, ale czy tylko mi przeszkadzało że cutscenki nie są z trzeciej osoby jak na demie z 2018 roku? Twórcy tłumaczyli to imersją. Imersją swoją drogą, ale nie po to spędza się czas w kreatorze postaci, żeby widzieć tylko nogi i ręce.. Na zdjęciu niżej przykład takiej scenki.
źródło: comment_1650833564dOekxYXiC5vd5zgRGTw18M.jpg
Pobierz@RandomNetUser: raczej tak, chociaż znajdzie się spore grono ludzi, którzy mają problem z grą ogólnie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
IMO to był dobry ruch względem immersji, tylko wiele rzeczy poszło nie tak jak powinno, dawno temu koncepcja na grę zakładała, że cyberek to będzie rpg z być może później dodanym multiplayerem, tam kreator postaci miałby
@tarkaz: a ty znowu wypisujesz bzdury XD multi miał być oddzielną produkcją
Swoją postać możesz oglądać w menu ekwipunku czy podczas jazdy motocyklem.
@RandomNetUser: nie, przewinęło się tu sporo osób z tym samym zarzutem ( ͡° ͜ʖ ͡°) mieli za mało czasu by zrobić takie scenki i tyle
@Wormditt: czytaj tam ze zrozumieniem Mireczku, napisałem wyraźnie "z być może później dodanym multi" ( ͡° ͜ʖ ͡°) ostatnio to Ty wypisywałeś, że gra ma kosmiczny budżet jednocześnie twierdząc, że 4mln sprzedanych kopii to żałośnie mało, także może sobie to najpierw przelicz na $ i wtedy wyciągnij wnioski, bo to są dwie sprzeczne ze sobą
@pablo397: no nie wiem, według mnie to wyjście na niektóre sceny z FPP działa całkiem nieźle (a, no i gry FPP dość często to robią)
@wilczur: w cyberku też to jest, ale na samym zakończeniu, więc użyte oszczędnie i w odpowiednim momencie, kiedy gracz już nie ma kontroli nad V, co jest dużo lepszym rozwiązaniem, niż spamowanie cutscenkami przy każdym dialogu i burzenie immersji ciągłymi przeskokami perspektywy
@tarkaz: i jak zwykle manipulujesz bo porównałem to do budżetu i spadku sprzedaży krótko po premierze. C---a nie ma i zastępujesz po nim lukę czy trolujesz? XD
@Abaddon_Profanator: bo to jest p---------e. Cutsceny z trzeciej osoby to fajna rzecz, by popisać się grą kamery i resztą rzeczy, których nie odda się widokiem z oczu. Dwie perspektywy świetnie łączy Metro Exodus Two Colonels, gdzie są płynne przejścia z fpp na tpp.
@tarkaz: takie w cyberpunku również są i nie da się przewijać dialogów - choćby w trakcie jazdy autem z npc. Niektóre scenki z oczu bohatera robią robotę, a inne nie są wcale lepsze od sztywnego przeskakiwania z twarzy npc, dlatego moim zdaniem wrzucenie scenek z 3 osoby byłoby dobrym pomysłem
@RandomNetUser: ja marudzę na inne jej aspekty, a nie na brak przerywników z widokiem z 3 osoby ( ͡° ͜ʖ ͡°) bez różnicy czy będą, czy nie -
@RandomNetUser: dokładnie tak, tymczasem w cyberku możesz zajrzeć Panam przez ramię kiedy grzebie pod maską i odskoczyć jak zrobi zwarcie i zacznie się uroczo wkurzać i stroic minki ( ͡° ͜ʖ ͡°) problem w tym, że większość ludzi w dupie ma immersję, a nawet dialogi i fabułę, jakby