Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 11
@rafalkosnozawszenapropsie: tak czy siak młoda już wie, że nie każdego w życiu należy naśladować i nie każdy jest pozytywnym bohaterem, i że nie każdy jest tylko dobry, albo tylko zły (obgadalismy na przykładzie Ochojskiej w kontekście wojny na Ukrainie). Jednak ta książka to nie zmarnowane pieniądze ;)
  • Odpowiedz
@staryhaliny: wogle nie nalezy nikogo nasladowac tylko trzeba byc soba
jak ktokolwiek ma nasladowac ochojska czy owsiaka? to jest mozliwe zeby ich nasladowac bez wsparcia ich sponsorow?

to juz nie wnikam ile dziecko ma lat ale chyba nawet dziecko potrafi pojac ze wszystko kosztuje pieniadze, ze dzieki pieniadzom sie mowi o tych ludziach, ze ich dzialania sa sponsorowane, ze oni to robia za pieniadze a nie z checi pomagania komukolwiek

oczywiscie ze oni
  • Odpowiedz
@staryhaliny: Ta książka to opus magnum odklejenia od rzeczywistości. W gronie 100 niezwykłych polek mamy antypolskie żydówki (w tym, o zgrozo, Różę Luksemburg), cygańską piosenkarkę, organizację pozarządową próbującą zdjąć z kobiet odpowiedzialność zakupu środków higienicznych na własny użytek, chłopa przebranego za babę, dzika, itd. Najbardziej mnie r---------a wrzucenie Emilii Plater i królowej Jadwigi do jednego wora z Ochojską, która niecałe pół roku temu toczyła pianę z ryja wspierając rosyjsko-białoruski atak
DJArmani - @staryhaliny: Ta książka to opus magnum odklejenia od rzeczywistości. W gr...

źródło: comment_1650787581zsdW8D5nwzKSHOC8qXZRf3.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 12
@rafalkosnozawszenapropsie: ja to rozumiem, że te historie mają inspirować do robienia czegoś ciekawego w życiu, pokazać że można robić różne rzeczy, a nie tylko takie nudy jakie robi mama i tata ;)

Kwestii sponsoringu i PR nie poruszaliśmy ;) Koncepcja pieniędzy jest jej znana, ale chyba raczej na poziomie robienia zakupów w sklepie, a nie lobbowania czy sponsorowania. To jednak dość abstrakcyjna koncepcja jak na 6-latkę.

@DJArmani: jednak ochojska ma
  • Odpowiedz
@staryhaliny: Nie ma to jak obok kobiet które coś znaczyły i zrobiły takie jak Skłodowska albo Jadwiga postawić obok baby co darły jape i są grube i tyle z ich działalności xD Widać też jakie są dzisiejsze kobiece "wzory do na naśladowania" w porównaniu do tych dawnych i jak bardzo się to zmieniło na niekorzyść.
  • Odpowiedz
@nocnica:

to pokazuje jak dużo jest niezwykłych Polek... XD

Mysle ze znalazloby sie ich dosc sporo tylko wydawcy i autorowi ksiazki bardziej zalezy na praniu mozgow mlodych dzieci i propagandzie niz na przedstawianiu owych historii naprawde.
  • Odpowiedz
  • 3
@staryhaliny: Nie ma to jak obok kobiet które coś znaczyły i zrobiły takie jak Skłodowska albo Jadwiga postawić obok baby co darły jape i są grube i tyle z ich działalności xD Widać też jakie są dzisiejsze kobiece "wzory do na naśladowania" w porównaniu do tych dawnych i jak bardzo się to zmieniło na niekorzyść.

@ApoIIyon: jeszcze sportsmenki ratują trochę sytuację ;)

@Oo-oO: mam otwarty umysł
  • Odpowiedz
@staryhaliny: cóż, ja tam nie krytykuję, choć pewnie przejrzałeś przed zakupem w księgarni, więc niezupełnie rozumiem. Niemniej duży plusik za fakt że w ogóle dbasz o kontakt pociechy z książką
  • Odpowiedz
  • 3
@aegispolis: powiedz to Krzyśkowi Bęgowskiemu ¯(ツ)

@Oo-oO: książki regularnie kupujemy. I w sumie dobrze, że w takich biedronkach czy lidlach są pod ręką, bo pewnie trudniej byłoby mi się wybrać specjalnie do księgarni. Zamawianiem książek w necie zajmuje się głównie Różowa. Ja sam wolę czytać na Kindlu - nie ukrywam, że 99% książek kradnę z chomika. Ale zdarzyło mi się nawet zamówić wersje papierowe po przeczytaniu
  • Odpowiedz