Aktywne Wpisy

asdfghjkl +142
Najlepsza oliwa? Od drzewa, które myśli, że to już koniec. Tak to właśnie jest mili państwo ¯\(ツ)/¯
Na południu Krety lato wygląda tak: 40 stopni w cieniu (jeśli znajdziesz cień), ziemia przypomina rozgrzaną cegłę, deszcz ostatni raz był w kwietniu, a następny będzie… może w listopadzie. I w tym wszystkim stoi sobie oliwka.
Nie podlewasz jej. Nie głaszczesz. Nie pytasz, czy ma wszystko, czego potrzebuje. Zostawiasz ją samą sobie. I co robi? Nie umiera.
Na południu Krety lato wygląda tak: 40 stopni w cieniu (jeśli znajdziesz cień), ziemia przypomina rozgrzaną cegłę, deszcz ostatni raz był w kwietniu, a następny będzie… może w listopadzie. I w tym wszystkim stoi sobie oliwka.
Nie podlewasz jej. Nie głaszczesz. Nie pytasz, czy ma wszystko, czego potrzebuje. Zostawiasz ją samą sobie. I co robi? Nie umiera.

arinkao +17

Sama nigdy się z tym nie spotkałam, zawsze wystarczyło zadzwonić i powiedzieć, że mam ostatnio zawroty głowy/osłabienie i długą historię anemii (całe życie żelazo poniżej normy) i dostawałam skierowanie na full opcje badań od ręki.
Dziś właśnie znowu byłam robić ;)
Może komuś z was też przyda się ten sposób.
#uk #anglia #lekarz #emigracja #krew
źródło: comment_1650551277kMnNXaSeiX8rzAACxihfCH.jpg
PobierzMnie ostatnio chcieli umówić na ten sam dzień ale miałam pracę i poszłam na drugi dzień i od razu dostałam skierowanie do ręki. Dodatkowo przez stronę na której wybierasz gdzie chcesz robić badania mogłam je zablokować na 2 dni później bo taki był pierwszy dostępny
No nie wiem jak u Ciebie ale tu w Liverpoolu tydzień bez deszczu się nie zdarza ¯\_(ツ)_/¯ a mam rodzinę w Londynie i nie raz zazdroszczę bo mają fajna pogodę w tym samym czasie.
@Steven_Hyde: zamiast dzwonić może próbuj przez apke NHS? Ja ostatnio tylko jej używam, wypełniam formularz i najczęściej oddzwaniają właśnie z rana przed 10.
Waga też w normie a to, że mało mi żelaza to standard od dziecka więc raczej taka specyfika mojego organizmu ¯\_(ツ)_/¯