Wpis z mikrobloga

Ktoś tu ostatnio pisał, że macie problem z dostaniem skierowania na badania krwi od GP.
Sama nigdy się z tym nie spotkałam, zawsze wystarczyło zadzwonić i powiedzieć, że mam ostatnio zawroty głowy/osłabienie i długą historię anemii (całe życie żelazo poniżej normy) i dostawałam skierowanie na full opcje badań od ręki.
Dziś właśnie znowu byłam robić ;)
Może komuś z was też przyda się ten sposób.
#uk #anglia #lekarz #emigracja #krew
MallaCzarna - Ktoś tu ostatnio pisał, że macie problem z dostaniem skierowania na bad...

źródło: comment_1650551277kMnNXaSeiX8rzAACxihfCH.jpg

Pobierz
  • 29
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Steven_Hyde: Może trzeba zmienić przychodnie? Nigdy nie spotkałam się tutaj z takim podejściem do pacjenta... Czekasz miesiąc na spotkanie z GP?( _)
Mnie ostatnio chcieli umówić na ten sam dzień ale miałam pracę i poszłam na drugi dzień i od razu dostałam skierowanie do ręki. Dodatkowo przez stronę na której wybierasz gdzie chcesz robić badania mogłam je zablokować na 2 dni później bo taki był pierwszy dostępny
  • Odpowiedz
@KedzioRRz: Nawet nie teatralnie.. za pierwszym razem naprawdę czułam się słabo od dłuższego czasu więc po prostu wyjaśniłam sytuacje i nie było problemu.. od tamtej pory zawsze mówię to samo skoro wiem że działa ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@MallaCzarna: i tak jestem zapisany do jednej z najmniej obleganych przychodni w mieście. chyba tylko niecale 2 tysiące pacjentów na lekarza przypada xD tak, czekam miesiąc na wizytę u lekarza. no chyba że udaloby mi się jakimś cudem dodzwonic z samego rana i mieliby coś wolnego na ten dzień, ale raz próbowałem i po 40 połączeniach dałem sobie spokój.
  • Odpowiedz
@COVID-21: haha xD
No nie wiem jak u Ciebie ale tu w Liverpoolu tydzień bez deszczu się nie zdarza ¯\_(ツ)_/¯ a mam rodzinę w Londynie i nie raz zazdroszczę bo mają fajna pogodę w tym samym czasie.

@Steven_Hyde: zamiast dzwonić może próbuj przez apke NHS? Ja ostatnio tylko jej używam, wypełniam formularz i najczęściej oddzwaniają właśnie z rana przed 10.
  • Odpowiedz