Aktywne Wpisy

Naza_Dzikowski +167
Ja żem nigdy nie był konkwistadorem i nie zdobywał Ameryki
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
Lolenson1888 +13
Chłop wybrał brutalny język faktów. Jesteśmy narodem, któremu słoń nadepnął na ucho. Każdy kraj w Europie wypromował w XX i w XXI wieku jakiegoś artystę klasy światowej, a tylko my nie xD
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
Szwecja - ABBA. Niemcy - Rammstein. Finlandia - Nightwish. Holandia - Tiësto. Grecja - Vangelis. Francja - Daft Punk. Hiszpania - Enrique Iglesias. Islandia - Björk. Albania - Dua Lipa. Serbia - Goran Bregović. Gruzja - Katie Melua. Jakaś pieprzona
źródło: 472D8B5D-7CF5-47DB-92C2-41405DBDE568
Pobierz

1. Wstawaj zawsze o tej samej porze, niezależnie od tego czy jest dzień pracy, czy wolne.
2. Kładź się spać odpowiednio wcześnie, by każdego dnia przespać najlepiej te 8h
3. Rano zaraz po obudzeniu staraj się widzieć jak najwięcej światła. Najlepiej wyjdź na parę minut na zewnątrz, jak jest słońce.
Po jakichś 2-3 tygodniach wstawanie rano powinno przestać być ciężkie.
@TX2022: W tym smutnym kraju, to prawie niewykonalne.
Ogólnie też ponoć od długości snu jest ważniejsza jego regularna ilość. W jakimś tam badaniu wyszło, że w lepszym stanie byli ludzie, którzy śpią średnio np. 6h, ale każdego dnia mniej więcej tyle samo, od ludzi, którzy śpią średnio 8h, ale raz to jest 10h, a raz 6h przykładowo.
pamiętam jak pracowałem na nocki(dzięki czemu też udawało mi się żyć na zupełnym uboczu społeczeństwa) to byłem w ciągu tygodnia mniej zgówniony niż teraz(pobudka 3:45), a i w weekend miałem jakby więcej dynaminy. w ogóle też nie trafia do mnie to p---------e, że fajnie zaczynać prace rano, bo wcześniej kończysz i masz wolne popołudnie, no super popołudnie bulwo, kiedy mam ochote tylko leżeć i wegetować ze zmęczenia, eh
@TX2022: Ja, która wstaje o siódmej rano i wraca z pracy o 23: XD
źródło: comment_1650441751ubnoJ2e0dKFlCvgtYarZWy.jpg
PobierzI nie, nie dam rady inaczej. Wstaję o siódmej, o 9 mam autobus by o 10 zacząć pracę do 21, o 22 mam autobus do domu i jestem tu przed 23. Nie mam znajomych, rodziny, sąsiadów którzy robiliby za taksówkę dla mnie choćbym im płaciła 3/4 mojej wypłaty. I nie, finanse nie
Oczywiście teoretycznie można się położyć o 22:00 i w stać wyspanym o 6:00, ale w dobie przesiadywania w nocy