@vertexnormal: na przeglądzie przypału nie bedzie ale przy gaszeniu ew pożaru może być. Odkąd mi sie prawie zjarała fura to wożę dwie. Jedna w kabinie, jedna w kufrze.
@Okoproroka: no właśnie chyba nie. Jest termin gwarancji i legalizacja. Jak się robi legalizacja to można tam nalepkę walnąć ale to chyba działa do końca gwarancji? Niby jest do tego roku ale nie ma miesiąca wybitego więc mam zagwostje
@Yinxol: Kilka lat temu pracowałem na taxi. Ruszyłem, coś mi zaczeło przerywać, po chwili dym spod maski. Dało rade spokojnie na PRZYMKNIĘTEJ masce ugasić ale zbroja do wymiany. Przyczyną pożaru była januszerka przy #lpg. Wystąpiło zwarcie w wiązce idącej po silniku. Lata wibracji i sie przetarło. Moja wina słaby serwis. Zjarało się troche plastiku, odpadł lakier na masce w tym miejscu. Naprawione zostało lepiej niż wykonane pierwotnie
Jedyne przepisy które mówią o legalizacji (ważności) gaśnic dotyczą tych w budynkach i ADR. Reszta musi mieć gaśnice ale już nikt nie ma prawa czepiać się daty.
źródło: comment_16502080220seNZuUMJc67fZnBCeCtlF.jpg
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Przyczyną pożaru była januszerka przy #lpg. Wystąpiło zwarcie w wiązce idącej po silniku. Lata wibracji i sie przetarło. Moja wina słaby serwis. Zjarało się troche plastiku, odpadł lakier na masce w tym miejscu. Naprawione zostało lepiej niż wykonane pierwotnie