Wpis z mikrobloga

@wspodnicynamtb: po prawie trzech latach bateryjka przestała działać a że dawno po gwarancji to mila pani z Wahoo dała mi 40% crash replacement.
Kolega zrobił sekcję zwłok i odkrył spuchnięty akumulator.
  • Odpowiedz
@sargento: Wahoo ogólnie ma fajny program gwarancyjny. Miałem problem z paskiem HR od nich to napisałem maila, dodałem fita z szalonymi wynikami i zdjęcie paragonu a po tygodniu dostałem od nich nowy
  • Odpowiedz
@luststrings: to jak porównanie między Apple (Wahoo) vs Android (Garmin). Jak chcesz mieć wszystko schludnie i wygodnie - bierz waszku. Jak lubisz miliony dashboardów napisanych przez domorosłych programistów - bierz garmina. Poza tym zrobią wszystko to samo ;) mnie urzekła cena. Coś koło 750 zł za kolorowy ekran vs dwa razy tyle za bolta v2. No nie spinało mi się. W tej samej cenie nawet bym nie myślał o garminie
  • Odpowiedz
@DejwiD: dzięki, przykład Apple i Androida jest dla mnie bardzo obrazowy :) Zawsze uważałem Garmina za lidera (biorąc pod uwagę ile ludzi tego używa) ale po tym jak zacząłem używać zegarka od nich to trochę byłem negatywnie zaskoczony jak cały ten ich system działa.
  • Odpowiedz