Aktywne Wpisy
PSY_DELIC +236
Wypuścili ich!! Czy Iza zamówiła na śniadanie frytki i nuggetsy???
#frajerzyzmlm
#frajerzyzmlm
gymw8nhnzd +241
Śniadanie dla potężnego piramidziarza - nugetsy, frytki, trochę zwiędłej zieleniny, pomidorek, coca-cola
#frajerzyzmlm #izadamczyk
#frajerzyzmlm #izadamczyk
-wybicie w paru miejscach ścian nośnych, wstawienie podciągów
-skucie posadzek (gdzieniegdzie podłoga drewniana, tam gdzie wylewki to każda robiona w innej dekadzie na innej wysokości)
-wywalenie obecnej hydrauliki i ogrzewania zwykłym piecem na wungiel, który stoi pośrodku domu xD,
-dostosowanie hydrauliki, odpływ i dociągnięcie pionu wodnego pod nowe miejsca dla kibelka, wanny i zlewów, dociągnięcie tych instalacji pod przyszłą łazienkę na piętrze,
-wylanie chudziaka, inspeckcja izolacji fundamentów,
-założenie ogrzewania gazowego wraz z montażem zbiornika na gaz w ogrodzie,
-założenie nowej instalacji elektrycznej, rozciągnięcie przy okazji punktów IT
-założenie ogrzewania podłogowego, wyprowadzenie rur na piętro pod przyszłe ogrzewanie tego piętra,
-wylanie finalnej posadzki
Budżet 100k, na powyższe prace szacuję ok 60k. Zobaczymy ile zostanie, jak zostanie to w dalszej perspektywie
-wymiana okien i drzwi z wybiciem 2 okien tarasowych
-założenie schodów na piętro
-wykończenie łazienki na dole
-wykończeniówka jak należy, ściany obudować płytami GK i założyć panele
-ocieplenie budynku i fundamentów
Jak odłożymy kolejny hajs, szacuję z 5-6 lat to:
-wymiana dachu, ocieplenie góry, założenie tam ogrzewania
-zrobienie tam łazienki
-wykończenie i założenie podłogi
Mam nadzieję, że od biedy uda się na wiosne wprowadzić na swoje, póki co meble i AGD mamy z odzysku więc da radę przebiedować. Foto z google grafika ale dom niemal identyczny (rok budowy 1962). Jak będzie zainteresowanie to wrzuce realne fotki i założę tag, w planach nagranie czegoś i wrzucenie na jutube.
#remont #dom
Wiem o czym piszę, bo też od lat remontuje dom po babci. Początkowo własnymi rękami, teraz przez fachowców. Już jest zrobione - teraz fanaberie - wentylacje mechaniczne, rekuperacje, klimatyzacje itd.
40k, a hydraulika wyszla mnie +-200zl, przeróbki budowlane +-1000zl na jakies plyty k/g, kleje i gipsy, elektryke tez mi robil kumpel po znajomosc to jakos 3k wyszlo za takie
Więc trzymam kciuki ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez autora
Apropo
#falszywyrozowypasek
@GinzToniku: przecież napisałem w poście, że zdjęcie z google grafika
A większość zrobiliśmy zanim ceny poszły 3x do góry i dużą część sami więc odszedł koszt robocizny.
Ale pomysł super i mega polecam, bardzo klimatyczna chata wyszła :)
@Podlaski_warmianin: Ależ mnie d--a boli za każdym razem jak słyszę że ktoś dostał dom w spadku albo że mu rodzice kupili mieszkanie.
Jedyne co ja dostałem po swojej rodzinie to syndrom DDA