Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Siemka! Mam interfejs na ELM327 w wersji 1,5 z kablem usb i Fiata Ducato z rocznika 2013, oraz program diagnostyczny multiecuscan 4.8. Sterowniki ładnie zainstalowane na win10, w opcjach programu interfejs 'widać', ale za cholerę nie potrafię się połączyć z ECU (). Ktoś może coś? #mechanikasamochodowa #elm327 #fiat #diagnostykasamochodowa
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@harner: mały offtopic, multiecuscan jak producent przykazał oryginalny czy jest jakaś droga dostania dobrej wersji do użytku własnego? #pdk
  • Odpowiedz
@harner: zakładam że jestes ogarnięty, skoro doszedłes juz do tego miejsca. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
więc az mi głupio zapytać, czy z listy dostepnych ECU wybierasz na pewno ten prawidłowy? ;)
bo pewnie widzisz w mes-ie, że wybór tam spory(przynajmniej z fiatów które ja robiłem, zawsze sa różne modele i warianty ECU)
  • Odpowiedz
  • 0
@dos_badass: spoko, bez obrazy :p tak wybrałem tego fiata którego mam, ale dla pewności przeklinałem również chyba wszystkie pozostałe ()
Jest tam opcja jakby połączenia ze "standardowym" ecu, która odziwo działa, normalnie się łączę i mogę sprawdzić takie rzeczy jak stan paliwa itp...
  • Odpowiedz
@harner: najpierw piszesz o ECU, a potem że nie mozesz, bo tylko ze "standardowym".
nie łapię.
ja miałem na myśli różne wersje, i modułów, i wersji silnikowych.
ale może chodzi o to, że masz mes-a za free, niezarejestrowanego?
w takich przypadkach te złodzieje xD pozwalaja tylko podejrzeć kilka rzeczy(chyba tylko w silniku), i błędy pokasować.
zapłać chamom złodziejom, to będziesz miał
  • Odpowiedz
  • 0
@dos_badass: nie chodzi o mesa samego w sobie bo testowałem już po drodze kilka innych programów i wszędzie jest problem... Ale już tłumaczę z tym ecu. Otóż: screen1 ze swoim autem z listy, ani z żadnym innym nie potrafię się połączyć z ECU, ale już przy wybraniu tej opcji: screen2 jest cacy, odczytuję ECU... Tutaj test z mesa, który mówi że interfejs jest okej screen3, a tutaj sam interfejs
  • Odpowiedz
@harner: te! no ziomuś!
ale ja myślałem że ty masz elm-a!
elm 327 np.
dlatego się zdziwiłem o jakim ty obd klasycznym mówisz.
teraz się trochę wszystko p------o. xD
niby test ok, ale wiesz jak
  • Odpowiedz
  • 0
@dos_badass: ale no właśnie mam elm327 xD tylko że zapewne jakiś chiński lewy i dlatego to nie śmiga... A szybkość ustawiona na 38400 i w opcjach mesa i w sterowniku. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
ale no właśnie mam elm327 xD tylko że zapewne jakiś chiński lewy i dlatego to nie śmiga

@harner: no bo ci mówię, że mam uczciwie kupione od tych złodziei dysydentów z viaken, kraków gromadzka 36, pierwsza brama po prawo. xD
na allegro latają po pindziesiont złoty(i to pewnie te chińskie podróbki), u viaken wiadomo- oryginalnie chińskie procesory. ;)
  • Odpowiedz
  • 1
@dos_badass: daję znać nieco po czasie, ale może komuś się info przyda - koniec końców interfejs okazał się trefnym chinolem, wymieniłem na... Kolejnego chinola, ale na chipsecie pic i w dodatku na bluetooth - śmiga aż miło ;)
  • Odpowiedz