Wpis z mikrobloga

Właśnie oglądam sobie filmy z różnych wesel obcych ludzi i takie feelsy mnie złapały, że ja p-----------e..
- Hajtający się młodzi ludzie, którzy znają się od liceum (maks. 25 lat, albo i młodsi),
- Szczera radość rodziców i rodziny z zaślubin ich dzieci,
- dużo znajomych, przyjaciół, z którymi łączy ich silna więź,
- zero problemów finansowych, bo bogaci rodzice wszystko finansują,
- i pan młody, który zbija przyjacielską i sugestywną piątkę ze swoim ojcem, która (ta piątka) przemyca informację w rodzaju: "dziękuję ci tato, że dawałeś mi przykład, że byłeś moim mentorem, że słuchałeś moich potrzeb, że byłeś dla mnie wzorem, że nauczyłeś mnie życia, że nauczyłeś mnie rozmawiać, że zawsze mogłem na ciebie liczyć, że jak potrzebowałem pomoc to mi pomagałeś, że byłeś dla mnie solidnym przykładem jak być dobrym obywatelem, ojcem i partnerem dla swojej kobiety. Teraz z tym bagażem doświadczeń i nauki sam staję się mężem dla kobiety mojego życia, a w przyszłości zostanę ojcem dziecka, które wychowam tak samo dobrze jak ty mnie. Dziękuję" I to wszystko zawarte w jednym prostym geście - przyjacielskim zbiciu piątki pana młodego ze swoim tatą.

i powiedzcie mi jak osoba, która nie miała normalnego dzieciństwa, zdrowych wzorców, nie doświadczyła miłości, zrozumienia, opieki, nie włożono wysiłku w jej wykształcenie i nie budowano w niej poczucia własnej wartości ma zostać w przyszłości dobrym mężem albo żoną?
No k---a nie da się, bo żeby coś dać najpierw trzeba to mieć, bo jak dać komuś miłość albo jak dać komuś poczucie bezpieczeństwa albo jak dać komuś szczęście jak samemu się tego nie doświadczyło.
#przemyslenia #wesele #slub #milosc
zloty_wkret - Właśnie oglądam sobie filmy z różnych wesel obcych ludzi i takie feelsy...

źródło: comment_1649644649WjATtDiVrfo4bZZlKsaFkY.jpg

Pobierz
  • 135
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@zloty_wkret: Ty juz tego nie dostaniesz, ale jesli bedziesz mial kiedys potomstwo, to Twoim zadaniem jest dac Twoim dzieciom lepsze warunki finansowe i wychowawcze niz sam miales.

Czasami zazdroszcze swoim dzieciom, boli mnie to, ze ja potrafie a moi rodzice nie potrafili...
  • Odpowiedz
Oglądam w życiu kilka różnych filmów z wesel znanych mi ludzi ludzi .

- Hajtający się młodzi ludzie, którzy znają się od liceum (maks. 25 lat, albo i młodsi),

i są czesto w średnich związkach, ale zbyt przerażeni zmianą, albo jedno z nich jest tak zaborcze, że nawet nie ma jak poznać kogoś innego, albo wpadli....

- Szczera radość rodziców i rodziny z zaślubin ich dzieci,
  • Odpowiedz
Ładnie napisane, ale powiem coś o sobie... Od 20lvl, jedna kobieta, dziś Żona. Mam 34lvl, Syna w przedszkolu i powiem szczerze, że hujowo jest pochodzić z rozbitej rodziny... Codziennie budzisz się myśląc, że wszystko to jest s---------e, ale wiesz, że jak coś jest s---------e to trzeba to naprawić, bo nikt za Ciebie tego nie zrobi. I tak naprawisz codziennie siebie, bo k---a ktoś x lat temu nie umiał się dogadać. A z
  • Odpowiedz
@zloty_wkret: skoro dostrzegasz problem to znaczy ze jestes w stanie go rozwiązać i byc tym wymarzonym ojcem, bo to wymaga tylko tego zeby sie starał, a jezeli ktos mowi ze nie wie jak to sie robi bo widzial tylko ta zla strone to mowie zeby robil to samo tylko odwrotnie.
  • Odpowiedz