Od wybuchu wojny to jak dla mnie kraje Skandynawskie i UK bardzo in plus, zachowują się tam z rigczem wobec Rosji. No bo to, że kraje bałtyckie, czy tam inne Rumunie i Gruzje mają rigcz wobec Rosji to już było wiadomo. Tak samo było wiadomo, że Węgry to lenno Putina. Ale na Francji, Niemczech i Austrii strasznie się zawiodłem. Miałem wysokie mniemanie o tych krajach, mniemanie takiego naiwnego turysty i konsumenta, a teraz straciłem do nich mnóstwo szacunku xD #francja #wybory #ukraina #wojna
@Trybun_Plebejski: niemcy dokonaly wlasnie demolki swojej polityki klimatycznej ktora byla dla nich super wazna i militaryzuja sie, czego od dosc dawna nie robili
@BigxBoi: masz jakieś info? bo na tyle na ile osobiście znam społeczeństwo Gruzji to tam są chyba najbardziej cięci na Rosję na świecie zaraz po Ukraińcach
No bo to, że kraje bałtyckie, czy tam inne Rumunie i Gruzje mają rigcz wobec Rosji to już było wiadomo.
@Trybun_Plebejski: a to nie jest tak że one się jej po prostu boją? Niemcy chcą żeby kraje Europy bały się Rosji i trzymały się mocno UE, Franca chce żeby Rosja była silna żeby równoważyła wpływy Niemiec, Węgry chcą #!$%@? na Bałkanach żeby wrócić na dawną pozycję, wszystko jest logiczne
@PDCCH: Tutaj ludzie nie rozumieją, że to są Niemcy. Oczekują nagłych gwałtownych działań, jak inne kraje. W skali niemieckiej to co u nich się dzieje to jakby ulice płonęły. Tak gwałtownej zmiany polityk planowanych wcześniej na dekady wprzód i priorytetów nie było u nich od upadku muru. Oczywiście dlatego że to Niemcy wiele rzeczy idzie w sposób sprzeczny z naszym poglądem. Niemcy nigdy nie byli elastyczni i nie staną się z
Ale na Francji, Niemczech i Austrii strasznie się zawiodłem
@Trybun_Plebejski: Ciężko u Ciebie z myśleniem, prawda? Po co analizy, po co wiedza, chłopski rozum mi podpowiada, że ci mają rigcz, a inni nie! Wystarczy.
#francja #wybory #ukraina #wojna
Komentarz usunięty przez moderatora
@Trybun_Plebejski: a to nie jest tak że one się jej po prostu boją?
Niemcy chcą żeby kraje Europy bały się Rosji i trzymały się mocno UE, Franca chce żeby Rosja była silna żeby równoważyła wpływy Niemiec, Węgry chcą #!$%@? na Bałkanach żeby wrócić na dawną pozycję, wszystko jest logiczne
@PDCCH: będą kończyć to co im nie wyszło w 45 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Trybun_Plebejski: Ciężko u Ciebie z myśleniem, prawda? Po co analizy, po co wiedza, chłopski rozum mi podpowiada, że ci mają rigcz, a inni nie! Wystarczy.