Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 100
Od wybuchu wojny to jak dla mnie kraje Skandynawskie i UK bardzo in plus, zachowują się tam z rigczem wobec Rosji. No bo to, że kraje bałtyckie, czy tam inne Rumunie i Gruzje mają rigcz wobec Rosji to już było wiadomo. Tak samo było wiadomo, że Węgry to lenno Putina. Ale na Francji, Niemczech i Austrii strasznie się zawiodłem. Miałem wysokie mniemanie o tych krajach, mniemanie takiego naiwnego turysty i konsumenta, a teraz straciłem do nich mnóstwo szacunku xD
#francja #wybory #ukraina #wojna
  • 17
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
No bo to, że kraje bałtyckie, czy tam inne Rumunie i Gruzje mają rigcz wobec Rosji to już było wiadomo.

@Trybun_Plebejski: a to nie jest tak że one się jej po prostu boją?
Niemcy chcą żeby kraje Europy bały się Rosji i trzymały się mocno UE, Franca chce żeby Rosja była silna żeby równoważyła wpływy Niemiec, Węgry chcą #!$%@? na Bałkanach żeby wrócić na dawną pozycję, wszystko jest logiczne
@PDCCH: Tutaj ludzie nie rozumieją, że to są Niemcy. Oczekują nagłych gwałtownych działań, jak inne kraje. W skali niemieckiej to co u nich się dzieje to jakby ulice płonęły. Tak gwałtownej zmiany polityk planowanych wcześniej na dekady wprzód i priorytetów nie było u nich od upadku muru. Oczywiście dlatego że to Niemcy wiele rzeczy idzie w sposób sprzeczny z naszym poglądem. Niemcy nigdy nie byli elastyczni i nie staną się z
Ale na Francji, Niemczech i Austrii strasznie się zawiodłem

@Trybun_Plebejski: Ciężko u Ciebie z myśleniem, prawda? Po co analizy, po co wiedza, chłopski rozum mi podpowiada, że ci mają rigcz, a inni nie! Wystarczy.