Wpis z mikrobloga

W sumie dlaczego jak ktoś jest homofobem, to zawsze musi się okazywać całkowitym zerem intelektualnym i moralnym? 4konserwy skąd się to bierze? Nienawiść do homoseksualności da się w dzisiejszych czasach w ogóle wytłumaczyć inaczej niż głupotą?

Np. taki @pieczony_szczur_z_ogniska we wpisie https://www.wykop.pl/wpis/64927301/zawsze-mnie-rozwala-gdy-homoseksualisci-tlumacza-z/

Już od początku zaczęło się nieźle, kiedy stwierdził, że ludzie nie są częścią królestwa zwierząt, ale to szczegół.

Potem się dopiero zaczęło xDDD

Jezeli Wy chcecie mi przytaczac brednie tego szarlatana Darwina ktore zostaly dawno obalone to wiedzcie ze to z nauka nie ma nic wspolnego. Polecam wyklady doktora Kent Hovinda jezeli chcecie sie dowiedziec czegos wartosciowego.

Dla niewtajemniczonych - ten typ to oszust skazany na 10 lat więzienia, który nie ma żadnego wykształcenia (tytuł doktora nadał sobie sam), fanatyk religijny będący członkiem protestanckiej sekty, powtarzający brednie sprzeczne z podstawowymi prawami biologii, poniżej poziomu wiedzy ucznia szkoły średniej. Innymi słowy - typowy kreacjonista.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Kent_Hovind

Typ postując i wierząc w takie oderwane od rzeczywistości brednie śmiał jeszcze uważać się za normalnego i jeszcze to podkreślać xD. Oczywiście jakiś schizofrenik widzący wszędzie gejów, zwracający się do mnie w liczbie mnogiej, jakbym był przedstawicielem jakiejś zbiorowości i będący psychofanem patostreamów ze Szkolnej 17.

Po ośmieszeniu jego guru miał czelność dodać taki komentarz:

Podajesz link ktorego nie przeczytales i gadasz idiotyzmy na temat wyksztalcenia doktora Hovinda ktore jest wyraznie wypisane. I kto tu jest idiota?

No było wyraźnie wypisane xD:

W 1974 r. ukończył NIEAKREDYTOWANY Midwestern Baptist College, na którym uzyskał stopień Bachelor's degree w zakresie EDUKACJI RELIGIJNEJ. W latach 1988–1991 studiował KORESPONDENCYJNIE na NIEAKREDYTOWANYM uniwersytecie Patriot Bible University w Kolorado, gdzie uzyskał tytuł doktora edukacji chrześcijańskiej (xDDD).

No nieźle, dostał doktorat z magii bez magisterki. Korespondencyjnie w Hogwarcie. Czyli tak jak pisałem, skazany oszust bez wykształcenia, który tytuł doktora nadał sobie sam. Żeby chociaż udawał, że ma coś wspólnego z biologią.

A na pytanie na końcu odpowiedzcie sobie sami.

Na koniec perełka:

A tak w ogole to wy****laj sodomito. Wlasnie utwierdzasz mnie w przekonaniu ze nie jestescie normalnymi ludzmi i moj stosunek do Was jest sluszny.

Facet, po przedstawieniu mu suchych faktów naukowych, będący gorącym miłośnikiem strusi i knurów wyzywa mnie od sodomitów i jeszcze uznał mnie jednego za dowód potwierdzający słuszność jego poglądów dotyczących WSZYSTKICH gejów, gdzie w całym tym wątku moje rzekome gejostwo istniało tylko w jego erotycznych fantazjach.

I jeszcze dodał gifa z Gran Torino z Eastwoodem - aktora znanego z popierania małżeństw jednopłciowych z filmu potępiającego uprzedzenia społeczne wobec mniejszości

A potem oczywiście - jako tchórzliwe zero moralne, społeczne i intelektualne - mnie zablokował, żebym nie mógł się do jego wysrywu odnieść. Nienawidzę tchórzostwa i głupoty, dlatego muszę się odnieść tutaj.

#bekazprawakow #bekazpodludzi #neuropa #naukowcywiary #lgbt
  • 94
@Ekspert_od_niczego: Całą niedzielę spędziłeś na tym, żeby się masturbować własnym wpisem. Gdyby nie powiadomienia, to miałbym gdzieś lewara.... Miałem ciekawsze rzeczy do ogarnięcia dzisiaj, niż szarpanie się z psem na wykopie. Ale serio? SERIO? SERIO spędziłeś pół niedzieli, żeby bronić swojego zdania, które generalnie jest beką? :D SZANUJĘ spierdoksie.
@vrim

Wolny człowiek może mieszkać pod mostem, a niewolnik może mieć szczelny dach nad głową i pełną michę.

No widzisz. A niektórzy jednak wolą być niewolnikami, nienarażonymi na zimno i deszcz. Sam sobie wygodnie leżę w swoim mieszkanku i nie wybieram się pod most. A jak Tobie pod nim jest, jako wolnemu człowiekowi?

Ze zbiorem zasad będącym podstawą cywilizacji europejskiej.

Podstawą cywilizacji europejskiej jest homofobia? Czy może raczej tolerancja dla inności, na
@Heavenhell Dzięki za potwierdzenie mojej opinii.

Zarzucanie mi lewicowości xDDD. Mi xD.

Kuźma typie, przy mnie Komik-Mikke jest socjaldemokratą.

Całą niedzielę spędziłeś na tym, żeby się masturbować własnym wpisem.

A skąd, odpowiadałem różnym ludziom siedząc na kiblu albo teraz w łóżku. Równie dobrze mógłbym się teraz drapać w dupę.
@vrim Osoby bezpłodne także powinny żyć "w czystości", nawet gdy np. są od lat po ślubie?

Nie jestem w stanie znaleźć w tym sposobie myślenia miligrama logiki. Dla mnie to po prostu takie typowe: żeby sąsiadowi było gorzej. Niech cierpi, bo go nie lubię.

Nie istnieje nic głupszego, szkodliwego i antywolnościowego, jak zachęcanie ludzi do bezproduktywnego i bezcelowego cierpienia.
@Ekspert_od_niczego: No i co z tego? Myślisz, że tylko ONRowcy są znudzeni biadoleniem tęczowych?

A plusy masz bo lewacki cyrk zwołuje się na discordach, żeby wykazywać popularność niszowych, obcych większości społeczeństwa poglądów. Znana taktyka.
chorobą psychiczną (jaką jest homofobia)

@Eskim0s: Za takie zdania kocham Wykop. Tragikomiczne źródło rozrywki.

Sam sobie wygodnie leżę w swoim mieszkanku i nie wybieram się pod most.

@Ekspert_od_niczego: Podobnie jak ja. Ale wolność to zupełnie inna sprawa niż dobrobyt.

Podstawą cywilizacji europejskiej jest homofobia?

@Ekspert_od_niczego: Zdanie zalatujące nadużyciem, ale Europa zapanowała nad prawie całym światem w czasach, kiedy była homofobiczna.
Natomiast wyzwoleni seksualnie cesarze rzymscy pogłębiali stan gangreny zżerającej
@Jegwan

Myślisz, że tylko ONRowcy są znudzeni biadoleniem tęczowych?

Akurat oni nie są znudzeni, skoro non stop się zajmują tym tematem.

A mi właśnie zależy, żeby znudzeni byli wszyscy i nikogo to nie obchodziło. Im więcej się mówi, tym lepiej. W końcu widok dwóch facetów razem przestanie budzić jakąkolwiek sensację.

A plusy masz bo lewacki cyrk zwołuje się na discordach,

Ale ja tam jestem znienawidzony jako antylewicowy libek. Byłem przez chwilę na
@vrim

Ale wolność to zupełnie inna sprawa niż dobrobyt.

To prawda, ale jedno drugiego nie wyklucza.

Zdanie zalatujące nadużyciem, ale Europa zapanowała nad prawie całym światem w czasach, kiedy była homofobiczna.

To trochę bardziej skomplikowane. Przed XIX wiekiem homofobia była ciałem obcym, wprowadzonym przez KK, na dworach homoseksualizm cieszył się raczej pewną tolerancją.

Natomiast wyzwoleni seksualnie cesarze rzymscy pogłębiali stan gangreny zżerającej Imperium.

A to akurat zdanie nieprawdziwe. Na czym ty to
Przed XIX wiekiem homofobia była ciałem obcym, wprowadzonym przez KK, na dworach homoseksualizm cieszył się raczej pewną tolerancją.

@Ekspert_od_niczego: Na niektórych dworach. W miastach i posiadłościach ziemskich był karany.

Rzym osiągnął największą potęgę w III wieku - wyzwolonych cesarzy Rzymskich. Hadrian - jedyny cesarz, który faktycznie nie miał nigdy kobiety, za to miał kochanka - jest historycznie jednym z najlepiej ocenianych.

@Ekspert_od_niczego: Był kolosem, który nie otrzymał w stosownym czasie
@vrim

W miastach i posiadłościach ziemskich był karany.

W posiadłościach ziemskich? Co najwyżej wśród chłopów.

A rozpasanie seksualne to tylko jeden z czynników, ale dość istotny w postępowaniu Nerona czy Kaliguli.

Neron i Kaligula rządzili czterysta lat przed upadkiem Rzymu. Ich działania - jakkolwiek szkodliwe - nie miały na to żadnego wpływu.

Degrengolada postępowała już wcześniej.

Ale w Rzymie akurat nie. Za czasów "rozpasania seksualnego" osiągnął szczyt potęgi i nic nie zapowiadało
Neron i Kaligula rządzili czterysta lat przed upadkiem Rzymu. Ich działania - jakkolwiek szkodliwe - nie miały na to żadnego wpływu.

@Ekspert_od_niczego: Na pewno nie byłoby rozsądnym twierdzić, jakoby byli oni najważniejszymi sprawcami rozkładu państwa rzymskiego.

Ale w Rzymie akurat nie. Za czasów "rozpasania seksualnego" osiągnął szczyt potęgi i nic nie zapowiadało jego upadku.

@Ekspert_od_niczego: Już wtedy były objawione choć solidne podstawy do obaw o utrzymanie hegemonii. Rzeczywiście trudno jest
@vrim

Już wtedy były objawione choć solidne podstawy do obaw o utrzymanie hegemonii.

W połowie pierwszego wieku? Wtedy Rzymowi było daleko do szczytu potęgi, nie mówiąc już o upadku.

A jeśli w ogóle nie chce społecznej presji,

Albo umówić się z osobami o progresywnych poglądach, by zacząć wywierać społeczną presję w drugą stroną. Religijne szury kiepsko sobie radzą, gdy nie mają absolutnej dominacji nad życiem innych, tylko ktoś stosuje wobec nich ich