Wpis z mikrobloga

W sumie dlaczego jak ktoś jest homofobem, to zawsze musi się okazywać całkowitym zerem intelektualnym i moralnym? 4konserwy skąd się to bierze? Nienawiść do homoseksualności da się w dzisiejszych czasach w ogóle wytłumaczyć inaczej niż głupotą?

Np. taki @pieczony_szczur_z_ogniska we wpisie https://www.wykop.pl/wpis/64927301/zawsze-mnie-rozwala-gdy-homoseksualisci-tlumacza-z/

Już od początku zaczęło się nieźle, kiedy stwierdził, że ludzie nie są częścią królestwa zwierząt, ale to szczegół.

Potem się dopiero zaczęło xDDD

Jezeli Wy chcecie mi przytaczac brednie tego szarlatana Darwina ktore zostaly dawno obalone to wiedzcie ze to z nauka nie ma nic wspolnego. Polecam wyklady doktora Kent Hovinda jezeli chcecie sie dowiedziec czegos wartosciowego.

Dla niewtajemniczonych - ten typ to oszust skazany na 10 lat więzienia, który nie ma żadnego wykształcenia (tytuł doktora nadał sobie sam), fanatyk religijny będący członkiem protestanckiej sekty, powtarzający brednie sprzeczne z podstawowymi prawami biologii, poniżej poziomu wiedzy ucznia szkoły średniej. Innymi słowy - typowy kreacjonista.

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Kent_Hovind

Typ postując i wierząc w takie oderwane od rzeczywistości brednie śmiał jeszcze uważać się za normalnego i jeszcze to podkreślać xD. Oczywiście jakiś schizofrenik widzący wszędzie gejów, zwracający się do mnie w liczbie mnogiej, jakbym był przedstawicielem jakiejś zbiorowości i będący psychofanem patostreamów ze Szkolnej 17.

Po ośmieszeniu jego guru miał czelność dodać taki komentarz:

Podajesz link ktorego nie przeczytales i gadasz idiotyzmy na temat wyksztalcenia doktora Hovinda ktore jest wyraznie wypisane. I kto tu jest idiota?

No było wyraźnie wypisane xD:

W 1974 r. ukończył NIEAKREDYTOWANY Midwestern Baptist College, na którym uzyskał stopień Bachelor's degree w zakresie EDUKACJI RELIGIJNEJ. W latach 1988–1991 studiował KORESPONDENCYJNIE na NIEAKREDYTOWANYM uniwersytecie Patriot Bible University w Kolorado, gdzie uzyskał tytuł doktora edukacji chrześcijańskiej (xDDD).

No nieźle, dostał doktorat z magii bez magisterki. Korespondencyjnie w Hogwarcie. Czyli tak jak pisałem, skazany oszust bez wykształcenia, który tytuł doktora nadał sobie sam. Żeby chociaż udawał, że ma coś wspólnego z biologią.

A na pytanie na końcu odpowiedzcie sobie sami.

Na koniec perełka:

A tak w ogole to wy****laj sodomito. Wlasnie utwierdzasz mnie w przekonaniu ze nie jestescie normalnymi ludzmi i moj stosunek do Was jest sluszny.

Facet, po przedstawieniu mu suchych faktów naukowych, będący gorącym miłośnikiem strusi i knurów wyzywa mnie od sodomitów i jeszcze uznał mnie jednego za dowód potwierdzający słuszność jego poglądów dotyczących WSZYSTKICH gejów, gdzie w całym tym wątku moje rzekome gejostwo istniało tylko w jego erotycznych fantazjach.

I jeszcze dodał gifa z Gran Torino z Eastwoodem - aktora znanego z popierania małżeństw jednopłciowych z filmu potępiającego uprzedzenia społeczne wobec mniejszości

A potem oczywiście - jako tchórzliwe zero moralne, społeczne i intelektualne - mnie zablokował, żebym nie mógł się do jego wysrywu odnieść. Nienawidzę tchórzostwa i głupoty, dlatego muszę się odnieść tutaj.

#bekazprawakow #bekazpodludzi #neuropa #naukowcywiary #lgbt
  • 94
A czy leży to w istocie związku heteroseksualnego?

@vrim: W istocie związku heteroseksualnego leży przede wszystkim miłość dwojga ludzi. Masa par ma wywalone na prokreację i to samo dotyczy związków homoseksualnych, bo mamy 21 wiek i jest to tylko wybór, a nie jakiś obowiązek. Nikogo normalnego to nie obchodzi, gadasz tak, jakby światu groziło wyludnienie, a jest dokładnie na odwrót.

Tak, ale sami ze sobą tych dzieci nie płodzą.

@vrim:
@O_B_E_Y: przez lata siedzenia w necie nauczyłem się między innymi tego, że z fanatykami się nie dyskutuje. Masz całkowitą słuszność, ale czy sądzisz, że do tego dzbana cokolwiek dotarło? Skąd, jeszcze bardziej okopał się w swojej twierdzy. Jak dla kogoś jego ideologia jest ważniejsza niż fakty i rzeczywistość, to NIC go do zmiany poglądów nie przekona.
jest to tylko wybór, a nie jakiś obowiązek

@Silmarils: To nigdy nie był obowiązek. I owszem, to ich wybór i ich zysk lub strata.

gadasz tak, jakby światu groziło wyludnienie, a jest dokładnie na odwrót

@Silmarils: W kręgu zachodnim mamy pod tym względem stagnację.

To co, rozumiem, że to samo mówimy o parach hetero, które adoptowały dzieci? Że nie są normalną rodziną? W sensie, naprawdę jak postawię przed tobą rodzinę
@vrim

Ale niechęć do homoseksualizmu jest normalna u ludzi, którzy cenią rodzinę jako elementarny dla społeczeństwa zbiór jednostek oraz wyznają pogląd, że związek dwóch osób winien być oparty nie tylko na miłości, ale też otwartości na prokreację, jako potencjalny motor napędowy rozwoju jednostek i społeczeństwa.

Tylko że raz - homoseksualizm nie jest kwestią wyboru. W ogóle. Nie podlega zatem ocenie moralnej.

To tak jakby czuć niechęć do staruszków, bo się nie rozmnażają.
@Gongu26

musi się okazywać

I formy przyszłej, która jasno wskazuje, że mówię tutaj tylko o własnym doświadczeniu. Nie stwierdziłem, że na pewno tak jest, bo dowód anegdotyczny.

Każdy homofob, którego spotkałem, okazywał się zerem intelektualnym i moralnym. To zdanie jest prawdziwe.
@notting_writer1

anty Kościelne blokowały tego samego księdza żeby nie wszedł w jej skład

No ja nie widzę nic dziwnego, żeby nie chcieć księdza w komisji do spraw pedofilii w kościele. I nie to, żeby tu chodziło o jakieś uprzedzenia - po prostu byłby sędzią we własnej sprawie. Miałby ogromny interes w tym, żeby coś tuszować na zysk KK.

Być może facet jest krystalicznie czysty, ale ja bym wolał nie ryzykować.

Aczkolwiek stanowiska
homoseksualizm nie jest kwestią wyboru. W ogóle. Nie podlega zatem ocenie moralnej.

@Ekspert_od_niczego: Tak jest. Natomiast stosunki homoseksualne jej podlegają, tak jak każde inne zachowania seksualne.

To tak jakby czuć niechęć do staruszków, bo się nie rozmnażają.

@Ekspert_od_niczego: Dlatego przyznawanie im przywilejów byłoby absurdalne. Ani się nie rozmnażają, kreatywni czy produktywni też nie są. Małżeństwo ludzi w podeszłym wieku jest albo konsekwencją skorzystania z przywileju małżeńskiego, kiedy był on dla
@JazzBlurr

się wytłumaczyć obrzydzeniem, że osoby tej samej płci wkładają sobie narządy płciowe w odbyt.

Ale dlaczego w ogóle ktoś miałby sobie wyobrażać obcych sobie ludzi w sytuacji seksualnej, a co dopiero fantazjować na temat ich seksu, twierdząc, że to obrzydliwe?

Jak dla mnie to śmierdzi wyparciem na kilometr.

Ja np. mam arachnofobię. Nienawidzę pająków i się ich brzydzę. Sądzisz, że w wolnych chwilach fantazjuję o pająkach, jakie to nie są obrzydliwe?
@Ekspert_od_niczego: Gdzieś kiedyś czytałam komentarz, że homofobia u mężczyzn rodzi się z tego, że konserwowi chłopcy boją się, że geje będą traktować ich na ulicach tak, jak oni traktują kobiety. Czyli absolutnie przeraża ich gwizdanie, podchodzenie w pięciu, próba macania, naprzykrzanie się i niewybredne komentarze ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie wiem czy to prawda, ale warte do przemyślenia. Bo jak wiadomo największym wrogiem prawdziwej konserwy jest gej,
@vrim

lecz jednen z nich z osobą trzecią

No a co za różnica w jaki sposób? Gdyby nie ta para, to dziecko w ogóle by nie przyszło na świat.

Jest

Zależy co uważasz, za normalna. Często występująca? W Polsce tak, za granicą niekoniecznie. Nieszkodliwa? No już nie za bardzo.

Tak, ale sami ze sobą tych dzieci nie płodzą.

A jakie to ma znaczenie? Gdyby nie oni, to ty h dzieci albo by
@vrim Ale na czym ty opierasz swoje opinie? I czy zdajesz sobie sprawę, że niechęć wobec homoseksualizmu jest irracjonalna, bo płeć osoby z którą jest się w związku, nie jest kwestią wyboru w tym przypadku? A nawet gdyby była, to wpływ na dzietność takiej grupki jest kompletnie znikomy.
@Jegwan Typie, ale czy ty nie widzisz, że ty potwierdzasz w oczach czytelników tego wpisu moją tezę? Wyśmiewam kreacjonistę, a ty z dupy w wulgarny, prymitywny i chamski sposób mnie obrażasz, w dodatku ośmieszając siebie?

Teksty o ciągnięcia lachy po kiblach, gdzie we wpisie nijak nie wspominam o niczym podobnym, a nawet w ogóle nie poruszam spraw seksualnych?

Ty naprawdę jesteś aż tak niewiarygodnie tępy, żeby sądzić, że takie wpisy są dla