Wpis z mikrobloga

@Kempes: pięknie że nasze wartości się rozszerzają. Wole Ukrainę niż Serbię chociaż mam nadzieję ze i oni sie ogarną. Kibicuję silnej Uni i zachodnim wartościom. Wygramy z autokracją!!!
  • Odpowiedz
@widmo82: M.in. dostęp do unijnego rynku bez dodatkowych formalności i opłat. A wejść to nie wejdą tak z dnia na dzień, pewnie szybciej się wojna tam zakończy.
  • Odpowiedz
@Kempes: jak dołączą do UE w tak krótkim czasie to będzie równoznaczne z napluciem serbom w pysk i przy okazji polakom tez sporo na tym stracimy ()
  • Odpowiedz
@YKR23: W końcu kiedyś trzeba zacząć tracić... nie można być cały czas na "garnuszku mamusi". No i Ukraina na nas inaczej teraz patrzy, przez pryzmat prowadzonej pomocy, i Polska na tym może sporo zyskać ( )
  • Odpowiedz
W końcu kiedyś trzeba zacząć tracić

@Kempes: Rzecz w tym, że my możemy stracić prawie wszystko ( ͡º ͜ʖ͡º) Ja tam ukraińcom życzę dobrze ale faktem jest, że dotychczasowe członkostwo w UE Polska w dużej mierze przeżarła. Pobudowaliśmy chodniki i place zabaw ale szczytem naszej inicjatywy w kwestii przedsiębiorczości jest bycie małą firemką produkującą podzespoły dla Niemiec.

Żadnej rozpoznawalnej na rynku konsumenckim marki, żadnej wyspecjalizowanej
  • Odpowiedz
@Kempes: mam nadzieje ze wiecie po co to jest, ktos ten kraj bedzie musial odbudowac… prosciej jest dofinansowac z funduszu odbudowy swojego i zeby niemcy i francuzi odbudowali… plus tania sila robocza. Polska juz jest do tylu…
  • Odpowiedz