Aktywne Wpisy
lubie-sernik +1006
Strasznie sie połamałem... Jestem na silnych lekach, na początku dawali mi nawet fentanyl. Czekam na operacje która będzie nie wiadomo kiedy.
Trzymajcie kciuki. Kc
Trzymajcie kciuki. Kc
Lewusx +9
Osobie która zgadnie ile lat dzieli te dwa zdjęcia i ile kg więcej ważę po prawej, rozpisze plan treningowy i przez miesiąc będę sprawował opiekę nad techniką wykonywania ćwiczeń. (300zł usługa)
Osoby które biorą udział w konkursie (wystarczy spróbować zgadnąć), otrzymują 10% zniżki na prowadzenie online jeśli chciałyby z usługi kiedyś skorzystać. (Ważność do końca roku)
#konkurs
#rozdajo
Osoby które biorą udział w konkursie (wystarczy spróbować zgadnąć), otrzymują 10% zniżki na prowadzenie online jeśli chciałyby z usługi kiedyś skorzystać. (Ważność do końca roku)
#konkurs
#rozdajo
Dotąd gralem d4 i zastanawiam się czy nie zarzucić eczwóreczki na jakis czas żeby poszerzyć horyzonty. Ma to sens? Beginner 1600-1700lichess here
#szachy
moim zdaniem należy grać proste debiuty , bo jak plan prosty to i łatwo go realizować, jak przeciwnik nie wie jak zareagować, to mamy przewagę, dlatego polecam 4 skoczki, bo plany proste
https://lichess.org/tO83mxHg/white (przykład z dziś)
, a czarne nie mają tak naturalnych ruchów.
Oczywiście na poziomie CM czy FM no to ciężko tam o przewagę, ale na poziomie poniżej ? zdecydowanie git, a w hiszpance, nie jest łatwo .
a London nudny, tzn można tam grać ciekawie, ale Ci którzy go wybierają, raczej o tym nie myślą, tylko raczej ,aby nie wpakować się w jakieś
@Czessplejer Jestem tym śmierdzącym londoniarzem, chociaż raczej próbuję wchodzić w ciekawsze warianty o ile przeciwnik pozwoli. A to, że jest "remisowy" to pieprzenie, bo dopóki nie jesteś graczem utytułowanym to zazwyczaj robisz chociaż 1 blunder na grę, a wtedy nie jest to pozycja
Co do Londona, ten debiut sprawia mi ogromne problemy czarnymi . Nawet kursik sobie przerobiłem by to ogarnąć niedawno.