Wpis z mikrobloga

Pytanie do osób po korekcji wzroku, najlepiej metodą SMILE.

Dzisiaj mija tydzień po mojej korekcji wzroku metodą SMILE. Zaraz po zabiegu obraz był rozmazany, po paru godzinach trochę lepiej.

Na drugi dzień na badaniach kontrolnych była spora poprawa - lekarz powiedział, że mam bardzo dobrą ostrość widzenia jak na dzień po zabiegu (110% przewidywanej).

Martwi mnie jedynie to, że od tego dnia do dzisiaj ostrość stoi w miejscu. Mimo wszystko jest bardzo dobra, ale mam wrażenie, że jeszcze nie w pełni.

Jak wyglądał u Was okres uzyskiwania pełnej ostrości?

#wzrok #korekcjawzroku #laserowakorekcjawzroku
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@freaks: miałem lentivu, a to jest jak rozumiem to samo - minęło dwa tygodnie a dalej słabo widzę z bliska, rozmazany mam obraz. U mnie dodatkowo z minusów wskoczyło na mały plus, więc chyba mózg nie może tego ogarnąć ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Infantor: jest progres, ale mam dalej problemy z bliska, litery mi się rozmazują na monitorze, więc ciężko pracować, trzeba często przerwy robić.
Ale jestem cierpliwy, lekarz mówi, że trzeba te 3 miesiące od operacji poczekać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Rikonelli: w moim przypadku tak, ale to było pół roku. Nie spodziewalem sie, ze bedzie ok po miesiącu, ale rzeczywiście już sie mocno martwiłem. Trzeba cierpliwości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz