Wpis z mikrobloga

@elon_w_zbozu: Jestes tak cyniczną mendą czy po prostu tak glupi, zamieszczając podobne wysrywy? Pomijając oczywiście bycie atencyjną kurtyzaną bo przecież to pewniaczek na plusy od wyhodków.
@theicecold: Nie ma tu co odwracać. Jest wiele metod wpływu. Niestety w PL jesteśmy nimi bardzo mocno atakowani bo poprzez nieskrępowaną dominację mediów z kapitałem zagranicznym oraz NGOsów finansowanych przez wiadomo kogo jesteśmy areną PR-owej walki. Min dlatego TVP jest tak przaśna, bo stara się jak najbardziej hardkorowo bilansować wpływy reszty mediów.
@elon_w_zbozu: Zrównywanie jakiegokolwiek przekazu, jakiejkolwiek partii w PL, z propagandą Kremla jest obrzydliwe i antypolskie. Ludzie spoza Polski potem są gotowi uwierzyć, że Polska jest niedemokratycznym krajem skoro sami Polacy tak uważają.

Ale spoko, ten obrazek mógł stworzyć tylko ktoś, kto chyba nigdy na rosyjską propagandę się nie natknął. Przypominam, że za samo stwierdzenie "propaganda Putina" w Rosji można mieć kłopoty, a wszelkie informacje, które się Kremlowi nie podobają są z
@elon_w_zbozu: Oglądałem. Oglądałem też Russia 1 czy RT i to jest diametralnie inna liga. W TVP opozycja jest zła, lgbt jest złe czy coś, a w mediach kremlowskich jest prawdziwie alternatywny świat. NIE MA ŻADNEGO PORÓWNANIA. Media rosyjskie stają się coraz bardziej parodią podobą do Korei Północnej, gdzie nawet serwis sportowy jawnie kłamie (Mundial naprzemiennie wygrywają Chiny i Rosja, a KRLD zawsze na pudle! ( ͡° ͜ʖ ͡°
USA i EU tylko czekają, żeby zagarnąć kawałek "rosyjskiego" świata,

@piker: to coś jak w Chinach. Jak tam byłem w metrze to coś takiego na telewizorkach puszczali xd

Kurski musi się bardziej postarać ( ͡° ͜ʖ ͡°)