Wpis z mikrobloga

Wiedząc że rano musicie umyć włosy i jechać do biura czy robiłybyście hennę (Orientana gorzka czekolada z indygo) po południu?xd Teoretycznie powinnam nie myć 48h ale przez to nie mam kiedy jej zrobić bo w tygodniu pracują a w weekendzik jest weekendzik.

#rozowepaski #wlosy #henna
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@daddyissues_: rozumiem. Możesz się postarać dosypać imbir w proszku (kilka dziewczyn polecało, nie próbowałam), albo wjechać z płukanką z naparu z bluszczyka kurdybanka zaraz po spłukaniu ziół (mi zawsze działa). Jeśli to nie pomoże to umyj włosy przed pracą - włosy nie ściemnieją tak bardzo i możliwe że szybciej się wypłucze kolor.
  • Odpowiedz
@gfgfgfa: robisz czytsą hennę, czy mieszankę jakąś? Jak z wypłukiwaniem wtedy? Sama chętnie bym od razu umyła, żeby się pozbyć matowości poziołowej, ale stresuję się, że uniknę tak pogrubienia włosa (to mój główny cel ziołowania).
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@factoryoffaith_: hennowałam na początku mieszankami jasnego brązu, ale skończyłam z prawie czarnymi włosami i wyglądałam jak chodząca śmierć xD
robię od 2017, kiedyś regularnie, ale zbyt mocno mi się nadbudowywała, robił mi się grażynowy kolor, więc przerzuciłam się na czystą i dużo rzadziej. Dla moich kłaków zmywanie od razu to kompromis i poświęcenie na jakie jestem gotowa, żeby mieć kolor który mi się w miarę podoba i jednocześnie jako taką
gfgfgfa - @factoryoffaith_: hennowałam na początku mieszankami jasnego brązu, ale sko...

źródło: comment_1649093839dZQGCflfiiUX6i3BUkAZVZ.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@gfgfgfa: no ja z tego powodu indygo nawet nie dotknę xd ziołuję co miesiąc od 2018, w międzyczasie czasem kładę kondycjonujące (one tak minimalnie przyciemniają i tak), więc dopiero bym miała heban na głowie :|
Mam problem z hormonami, więc włosy mam mega cienkie - kiedyś suwmiarka laboratoryjna pokazała, że 12x ciensze niż jedna z koleżanek xD Do tego wypadają. Stąd zależy mi na pogrubieniu. Sotusję szampon przeciwłupieżowy (jedyny, po
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@factoryoffaith_: myślałam, ale cykam się, że resztka co mam wyleci/wykruszy (też hormonalne problemy ( ͡° ʖ̯ ͡°)) i już chyba się pogodziłam z tymi wszystkimi swoimi kłaczkami
  • Odpowiedz