Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Mirassx: byłem barmanem w hotelu lepszym takim i też się naogladalem

1. Goście na imprezie dowiedzieli się, se impra bez alko bo tak sobie panna zażyczyła. Oczywiście wszyscy kierunek bar, wyzywajacego na wnuczkę dziadka nie zapomnę xD

2. Wesele na 60 osób na którym rozlalismy z 5 flaszek 0.7 :o i więcej nikt nie chciał pić

3. Zarzygancow, wyzwisk i szarpania nie liczę
  • Odpowiedz
@rochto: jeśli ślub jest w miarę wcześnie, to zespół zaczyna pracę często już koło południa/godz. 13, bo najpierw jedzie do pana młodego, potem do panny młodej, następnie jedzie na salę i się rozkłada i czeka na koniec ślubu i przyjazd pary młodej i gości. Wesele plus złożenie sprzętu schodzi do 7/8 rano. W efekcie jesteś w pracy plus minus 20 godzin, tak, po co komu ciepły posiłek w takiej sytuacji,
  • Odpowiedz
@PinkLemonade: No tak. Powinni sobie zapewnić wyżywienie. Ja czasami też pracuję cały dzień, coś zjeść muszę to jasne, ale nie wymagam, żeby mi klient przynosił obiad.
  • Odpowiedz
@rochto: Ok. Na pewno nie zamówią na własny koszt posiłku w restauracji, w której jest wesele, więc mają przyjechać z kanapkami. Spoko, można zjeść kanapki, ale podobałby ci się widok zespołu siedzącego na sali i jedzącego kanapki? A może mają się kitrać z nimi w kiblu, żeby nie było tego widać?
  • Odpowiedz
@PinkLemonade: a dlaczego nie zamówią? Znam historię kilku zagranicznych wesel, tam nie ma w ogóle mowy o wyżywieniu dla orkiestr. Po prostu biorą taką stawkę, że mają na jedzenie wliczone. I ok, rozumiałem jak 20-30 lat temu grało się za flaszkę u kuzyna szwagra, ale dzisiaj przy gażach idących w grube tysiące jak nie więcej żądanie wyżywienia jest śmieszne.
  • Odpowiedz
@rochto: no przecież to na jedno wychodzi. Jeśli wzięliby więcej kasy i za to zamówili żarcie, to chyba na jedno wychodzi, że młoda para im to zamówi, a oni nie wezmą więcej kasy XD Myślisz, że o ile więcej by brali, o 50 zł na posiłek? Braliby jak za talerzyk, po 200 zł pewnie. Poza tym wbrew pozorom muzycy na weselach wcale nie grają za duże stawki*, więc z tych
  • Odpowiedz
Nie wychodzi. Płacę i mam problem ich jedzenia z głowy. Naprawdę jak przychodzisz do fryzjera to przejmujesz się co on będzie jadł?
  • Odpowiedz