Aktywne Wpisy

wscieklizna_irl +83
źródło: temp_file7076781051226631113
Pobierz
xiv7 +12
Ciekawostka: tak w roku 2050 będą wyglądać flagi stanowe Polski, Niemiec czy Francji jak Unia zmieni się już w Stany Zjednoczone Europy, mocarstwo światowe zapewniające bezpieczeństwo i komfort życia, nie jakieś romantyczne mity o podzielonym kontynencie bo przodkowie 500 lat temu tak żyli to my też musimy mimo że to nie daje nic w praktyce, a co więcej prowadzi do wojen. Ciekawe kto wtedy będzie u nas gubernatorem a kto będzie we
źródło: 1-12533
Pobierz

widział ktoś ostatnio jakiś innowacyjny setup dockera pod php? przeglądam sobie repa i tutoriale i wszędzie ten sam syf, najlepiej od razu z webserverem w środku żeby nie trzeba było integrować się z zewnętrznym
Ja robię tak, że mam osobno nginx, php-fpm i workery. Można to jakoś lepiej zrobić?
- webserver w obrazie z php-cli, i tak mam przed tym inne loadbalancery wkurza mnie że to jest osobno
- zarządzanie configami od php, wszystko jest tam #!$%@? po całym systemie, php.ini php-fpm.ini blackfire xdebug itp. itd.
- logi, wiem że to zależy od frameworka i można skonfigurować monologiem ale mimo to #!$%@? jest podobny jak z plikami konfiguracyjnymi
ogólnie to chciałbym zakopać
Logi to wywalasz na stdout, webserwer to pewnie jakiś nginx to do osobnego kontenera.
a to że ja mam logi wywalić na stdout to ja wiem problem w tym że php o tym nie wie i jako ktoś kto nie zna php jest to dla mnie nie oczywiste (konfiguracja monologa,
Komentarz usunięty przez autora