Wpis z mikrobloga

Czy mógłby mi ktoś uprzejmie wytłumaczyć, jaki był cel tej całej wizyty Bidena w Polsce? Czy cokolwiek z tej wizyty wynika, czy to może była zagrywka czysto PR-owa, żeby zrobić sobie zdjęcie z uchodźcami? Jakieś kontrakty zostały podpisane? Umowa na budowę elektrowni atomowej? Zwiększenie kontyngentu sił zbrojnych USA w Polsce? Sprzedaż sprzętu wojskowego? Cokolwiek?
Nie chcę wszczynać jakichś dyskusji, ani także powyższe pytanie nie jest formą trollowania. Chcę po prostu zapytać z czystej ciekawości, czy wizyta Bidena w Polsce cokolwiek dla nas zmienia, czy będzie miała jakiekolwiek konsekwencje?

#geopolityka #4konserwy #neuropa #polska #konfederacja
mastaprzemo - Czy mógłby mi ktoś uprzejmie wytłumaczyć, jaki był cel tej całej wizyty...

źródło: comment_1648314655FlpZOi99JqQukQlDTTWWSn.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

A czy jakiś traktat cokolwiek zmienia? To tylko papier tak jak przemówienia to tylko słowa. Ale moim zdaniem Wizyta prezydenta USA w Polsce i słowa wypowiedziane przed kamerami są moim zdaniem lepsza gwarancja bezpieczeństwa niż podpisane traktaty. Co do samych umów to pewnie na ich ujawnienie musimy poczekać ale na pewno coś będzie. Jako swoj argument dam tutaj sytuacje z punktem 5 traktatu północnoatlantyckiego, mianowicie chodzi mi o sytuacje gdzie wręcz wyśmiewano
  • Odpowiedz
Rustyyyy 43 min. temu via iOS+1

@mastaprzemo: Dobra robota towarzyszu jutro ci przelejemy 600 rubli ( ͡° ͜ʖ ͡°)

@Rustyyyy: jutro rano te ruble bedą o wiele mniej warte niż dziś wieczorem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A w poniedziałek to już w ogóle. Inflacja to kur*a, ale w przypadku ruskich onucy co mają w kontrakcie płatność w rublach to dobrze,
  • Odpowiedz