Aktywne Wpisy
Javert_012824 +165
Sytuacja z Lęborka. Kto według was jest winnym tego incydentu?
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
#wypadek #polskiedrogi #samochody #motoryzacja #prawo #prawojazdy
Zaczytanaa +51
Do jakiego kraju chcielibyście wyemigrować/urodzić się i dlaczego akurat tam? U mnie w sercu niezmiennie od kilku lat Islandia - brak upałów, czyste powietrze, piękne krajobrazy i kolor niebieski na fladze
#polska #wojna #ukraina #rosja
Chcąc tworzyć przyszły sojusz, nie możemy schować głowy w piasek i udawać, że nic się nie dzieje i niech UE i NATO załatwi, skoro to my mamy tworzyć Unię, konkurującą z UE.
@mblacks: Tak mi dzisiaj tłumaczył jeden z zagorzałych fanów Konfederacji. Polska zaraz po wygraniu wojny przez Ukrainę powinna opuścić UE, a następnie z Ukrainą budować sojusz państw Europy Środkowej.
Dlatego tak ważne jest, abyśmy pokazali teraz, że potrafimy być liderem.
Jak dla mnie do gra pod publiczkę i chory pomysł, ale mówię tylko
@mariobit: to jest sojusz nie dyktatura.
@banalny_tuzin: Nie na żadnych. Jedynie można próbować coś robić wewnątrz UE w ramach luźnego sojuszu, to wszystko na co są szansę.
Poparcie na tworzenie czegoś z Polską i Ukrainą będącego przeciwwagą dla UE jest żadne.
Żaden kraj na to nie pójdzie, a pewnie i sama Ukraina kopnęłaby nas w dupę jak tylko nadarzyłaby się okazja wejścia do UE.
To tylko fantasy bez najmniejszych szans.
@banalny_tuzin: Nieprawda, zbywane są jedynie pomysły głupie i absurdalne, jak tworzenie jakiś dziwnych wewnętrznych sojuszy, na które nie ma akceptacji pozostałych krajów.
Polska musi zrozumieć, że jeżeli chce być liderem regionu to: gospodarka, gospodarka i jeszcze raz gospodarka.
A jaka jest nasza siła w regionie? - pokazały nam niedawno Czechy, a lansowana z Węgrami przyjaźń, właśnie wydała owoce.