Aktywne Wpisy

MG78 +631
Już za dwa tygodnie premiera mojej pierwszej książki, dziś drukarnia potwierdziła wszystkie terminy, jaram się niesamowicie więc czas na małe rozdajo!
Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książkę można zamówić na topgar.pl, jest tam też spis treści i przykładowe strony
Zrozumieć Ramen ma twardą oprawę i 320 stron. Moim celem było stworzenie kompendium o ramenie, które będzie przystępne zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych. Pisząc książkę spędziłem ponad dwa miesiące w Japonii, a w książce oprócz przepisów jest też dużo zdjęć i tematów społeczno-kulturowych związanych z ramenem. Do Japonii chciałbym zresztą niedługo na trochę dłużej wrócić, trzymajcie kciuki aby się udało!
Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książkę można zamówić na topgar.pl, jest tam też spis treści i przykładowe strony
Zrozumieć Ramen ma twardą oprawę i 320 stron. Moim celem było stworzenie kompendium o ramenie, które będzie przystępne zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych. Pisząc książkę spędziłem ponad dwa miesiące w Japonii, a w książce oprócz przepisów jest też dużo zdjęć i tematów społeczno-kulturowych związanych z ramenem. Do Japonii chciałbym zresztą niedługo na trochę dłużej wrócić, trzymajcie kciuki aby się udało!
źródło: 30683976348a69363c22510f26f3febe8ebcc14ba24f959d1e634ad40b2d80b1
Pobierz
Metylo +63
Lubię iwucia ale w tym fragmencie wypadł jak totalny dzban, który nie ogarnia wyboru przeciętego Kowalskiego pomiędzy wynajmem za 3k (+200zl/rok) albo rata 2.5 k za (nie)wymarzone 40-50m²
#nieruchomosci
#nieruchomosci
źródło: temp_file6242557799387025041
Pobierz

Jego matka się pyta co robić XDD
Niektórzy elegancko mówią żeby nauczyć dziecko bic i to jedyny sposób by patus czy 0skarek się odczepili.
A jakieś baby i kukoldy lewicowe gadają o psychologach sądach rodzinnych i wychowawcach. Straszą odebraniem przez opiekę dziecka jeśli się będzie stawiac XD
TO NIC NIE DAJE
Obicie łypy to jedyna rzecz która przemawia do takich dręczycieli
A juleczki i ich simpy są przeciwko stawianiu się 0skarkowi bo ich małpi rozum wspiera tylko takie "alfy" i chcą by słaby był dręczony
#przegryw #blackpill
źródło: comment_1648037291JDetOtSmLTPvXaDePlIoon.jpg
PobierzMoją siostrę tak dręczyli, ojciec poszedł do ojca trgo typa - dupsko spral mu stary i się skonczyło. Co nie zmienia faktu, że inne p---y się później do niej czepiały. Zazdrosne gnoje, siostra była prymuską do tego niestety wychowana na grzeczną dziewczynę ... gnojki wyzywali ją, kopali... za nic...a nauczyciele nie reagowali... była 5 lata mlodsza
do you even lift bro
A wszystkich tych psychologów i nauczycieli można o kant d--y potłuc. W tym wieku gówniaki rozumieją tylko argument siły i są bezlitosne. Pewnie nawet jak przestanie te kanapki z pasztetem nosić, to i tak będą toczyć z dzieciaka bekę i go maltretować. Dzisiaj to w ogóle wystarczy nie mieć nowego telefonu albo nie grac w jakąś grę czy nie być na topie z youtuberami, żeby gówniaki zrzuciły kogoś w hierarchii na samo dno.
Jedyna opcja to pozwolić dzieciakowi i zachęcać go do stawiania się. Niech przy okazji więcej je, przybiera na masie i może niech zacznie coś ćwiczyć.
Da komuś w mordę raz, drugi, a może nawet trzeci. Jakaś z-----a nauczycielka będzie dzwonić po rodzicach i straszyć dzieciaka pedagogami, ale można mieć w------e. Ogólnie to szkoły straszą, ale nie potrafią wyrzucić nikogo. U mnie w podstawówce i gimbazie największe patusy robiły co chciały, a nauczycielka mogła wpisać uwagę do dzienniczka albo wysłać
@scotieb: No chyba, że oskarek jednak będzie silniejszy i skatuje swoją ofiarę. Ciekawe jaką radę będą wtedy miały w zanadrzu wykopki
źródło: comment_1648044703fNyFHew1T85CXk8YnQ2xpK.jpg
Pobierz„Lepiej umrzeć stojąc, niż żyć na kolanach.“
@czescmampytanie: W między czasie można, nie pozwalać swojemu ego łeb pod topór pchać.
@ChadMessiah: Jep jak dzieciak nie pójdzie pod dobrą szkołę to będzie przegrywał. Trochę to śmieszne ale tak jest. Matka ma gówniane podejście więc może dołączy do kolegów z tagu przegryw za 10 lat xD
@Masterpolska94: U mnie w szkole było tyle przemocy, że mieliśmy nawet jakieś klasowe zajęcia z pedagogiem i zgadnij jakie efekty.
Mi mama mówiła żeby nie reagować i niestety byłem dzieckiem o wysokiej wrażliwości i łatwo mnie paraliżował strach - efektem była p-----c wymierzona w moją stronę przez lata, która niestety ale doszedłem do takiego wniosku zrujnowała mi