Aktywne Wpisy
Mirki pijcie że mną kompot. Różowa właśnie dozownila ze szpitala że urodziła a ja se pije że Szczecia
WielkiNos +15
Dobra wiadomość. Kuchnia Polska zajęła 11 miejsce w światowym rankingu najlepszych kuchni świata.
#kuchnia #jedzenie #swiat #ciekawostki #konkurs
#kuchnia #jedzenie #swiat #ciekawostki #konkurs
Przedmiotem rozdajo jest fizyczny egzemplarz mojej książki Zrozumieć Ramen, nad którą intensywnie pracowałem przez ostatnie kilkanaście miesięcy. Książkę można zamówić na topgar.pl, jest tam też spis treści i przykładowe strony
Zrozumieć Ramen ma twardą oprawę i 320 stron. Moim celem było stworzenie kompendium o ramenie, które będzie przystępne zarówno dla początkujących, jak i zaawansowanych. Pisząc książkę spędziłem ponad dwa miesiące w Japonii, a w książce oprócz przepisów jest też dużo zdjęć i tematów społeczno-kulturowych związanych z ramenem. Do Japonii chciałbym zresztą niedługo na trochę dłużej wrócić, trzymajcie kciuki aby się udało!
Jeśli chodzi o przepisy to są tam 23 kompletne przepisy na różne style ramenowe oraz wykorzystywane do ich przygotowania półprodukty. Niektórze przepisy mają dodatkowo QR kody prowadzące do ich filmowych wersji.
Wszyscy, którzy zamówią książkę w przedsprzedaży dostaną pakiet limitowanych pocztówek w japońskim stylu oraz zakładkę. Autorem grafik wykorzystanych na pocztówkach jest autor okładki - kielecki grafik Tomek Dąbek.
A jeśli jesteśmy w temacie #kielce to 5 listopada o godzinie 18:00 w Sho Ramen, ul. Kozia 2 (obok Rynku) odbędzie się fizyczna premiera książki. Jeśli ktoś z kieleckich mirków i mirabelek chciałby się wybrać to serdecznie zapraszam. Na części oficjalnej na pewno nie będzie przynudzania, a później będzie można ze mną pogadać, itd.
Wyniki rozdajo jutro, wszyscy plusujący biorą udział. To już drugie rozdajo z książką, pierwsze wygrał Nowaczi!
#ramen #kuchniamg78 #japonia #rozdajo
Wygrywa: Losowy plus
Data zakończenia: 26 października 2024 - 19:00
Liczba zwycięzców: 1
Ja już czekam na swój egzemplarz.
Nie ma smarta bo trzeba spełnić jakieś wymagania wcześniej, ale może dla kogoś allegro będzie wygodniejsze.
Na zdjęciu IEKEI Ramen, który prawdopodobnie będzie dostępny w Sho w Kielcach jako special z okazji premiery i dniach po premierze do wyczerpania zapasów :)
@archiwum_kasetowe Jest z tym sporo roboty, ale mam nadzieję, że dodatkowo uatrakcyjni książkę! Dziękuję!
@MG78: Większej zapchajdziury nie miałeś na promocję? Zamiast jak człowiek walić na Wawę to po pipidówkach się bujasz ( ಠ_ಠ) I tak, jestem zły bo do Kielc nie dojadę, a do Wawy bym podskoczył. Może jakaś trasa promocyjna? Wziąłbyś sobie autokar i parę dziwek w supporcie ¯\(ツ)/¯
@MG78: I to jest konkret, akurat kupiłem twoje "dzieło" w przedsprzedaży to wpadnę po autograf ( ͡~ ͜ʖ ͡°) Kurcze szkoda że dzieciaków nie mam z kim zostawić, to